Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść warzywa.

Krok 2

Podziel brokuły na różyczki.

Krok 3

Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.

Krok 4

W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.

Krok 5

Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.

Krok 6

Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej