Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
null
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść warzywa.
Krok 2
Podziel brokuły na różyczki.
Krok 3
Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.
Krok 4
W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.
Krok 5
Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.
Krok 6
Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej