Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść warzywa.

Krok 2

Podziel brokuły na różyczki.

Krok 3

Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.

Krok 4

W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.

Krok 5

Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.

Krok 6

Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Oscyperk z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej