Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach
średnie
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
null
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść warzywa.
Krok 2
Podziel brokuły na różyczki.
Krok 3
Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.
Krok 4
W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.
Krok 5
Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.
Krok 6
Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej