Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
null
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść warzywa.
Krok 2
Podziel brokuły na różyczki.
Krok 3
Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.
Krok 4
W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.
Krok 5
Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.
Krok 6
Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej