Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść warzywa.

Krok 2

Podziel brokuły na różyczki.

Krok 3

Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.

Krok 4

W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.

Krok 5

Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.

Krok 6

Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej