Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach
średnie
7 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
null
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść warzywa.
Krok 2
Podziel brokuły na różyczki.
Krok 3
Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.
Krok 4
W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.
Krok 5
Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.
Krok 6
Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej