Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść warzywa.

Krok 2

Podziel brokuły na różyczki.

Krok 3

Pokrój w kostkę seler, marchew, cebulę oraz mięso, a pora w cienkie krążki.

Krok 4

W garnku rozgrzej masło, podsmaż cebulę dodaj marchewkę, selera i pora i duś wszystko około 15 minut.

Krok 5

Dodaj brokuły i kukurydzę i gotuj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu doprawiając solą i pieprzem.

Krok 6

Wyjmij miąższ z chlebków i napełnij warzywami i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eintopf jarzynowy w tyrolskich chlebkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Sałatka śledziowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej