
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować 0,5 kg ziemniaczków.
Krok 2
Następnie smażymy mielone na wolnym ogniu, potem wrzucamy cebulkę pokrojona w kostkę. Jak już cebulka będzie szklista dodajemy mieszankę włoszczyzny pokrojoną w paseczki. Następnie dodajemy pomidory pelati oraz koncentrat. Przyprawiamy ziarenkami smaku: oregano, bazylią oraz pieprzem. Na koniec dodajemy 3 duże ząbki czosnku i dusimy na małym ogniu.
Krok 3
Po przygotowaniu mięsa, ugotowane wcześniej ziemniaczki kroimy w plastry i układamy warstwowo - na przemian z mięsem mielonym w żaroodpornym naczyniu .
Krok 4
Po ułożeniu wszystkich warstw w naczyniu, na samą górę kładziemy plastry sera. Całość wkładamy na ok. 15 -20 min. do piekarnika rozgrzanego do 180 st.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej