Ranczerskie jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ranczerskie jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozgrzej na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wodę i ocet. Doprowadź do wrzenia i duś około 10 minut cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut.

Krok 4

Wbij jajka, smaż do czasu, gdy się zetną.

Krok 5

Gotową masą posmaruj tortille, podgrzej w piekarniku i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej