Ranczerskie jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ranczerskie jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozgrzej na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wodę i ocet. Doprowadź do wrzenia i duś około 10 minut cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut.

Krok 4

Wbij jajka, smaż do czasu, gdy się zetną.

Krok 5

Gotową masą posmaruj tortille, podgrzej w piekarniku i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej