Ranczerskie jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ranczerskie jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozgrzej na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wodę i ocet. Doprowadź do wrzenia i duś około 10 minut cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut.

Krok 4

Wbij jajka, smaż do czasu, gdy się zetną.

Krok 5

Gotową masą posmaruj tortille, podgrzej w piekarniku i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej