Ranczerskie jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ranczerskie jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozgrzej na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wodę i ocet. Doprowadź do wrzenia i duś około 10 minut cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut.

Krok 4

Wbij jajka, smaż do czasu, gdy się zetną.

Krok 5

Gotową masą posmaruj tortille, podgrzej w piekarniku i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej