Ranczerskie jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ranczerskie jajka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozgrzej na patelni.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wodę i ocet. Doprowadź do wrzenia i duś około 10 minut cały czas mieszając.

Krok 3

Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut.

Krok 4

Wbij jajka, smaż do czasu, gdy się zetną.

Krok 5

Gotową masą posmaruj tortille, podgrzej w piekarniku i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ranczerskie jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej