Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

4 sztuki

null

2 sztuki

300 gramów

null

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.

Krok 3

Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.

Krok 5

Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej