
Składniki
null
200 gramów
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
null
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 3
Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.
Krok 5
Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej