Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

4 sztuki

null

2 sztuki

300 gramów

null

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.

Krok 3

Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.

Krok 5

Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej