Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

4 sztuki

null

2 sztuki

300 gramów

null

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.

Krok 3

Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.

Krok 5

Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka z sosem śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej