
Składniki
null
200 gramów
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
null
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 3
Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.
Krok 5
Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej