
Składniki
null
200 gramów
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
null
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 3
Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.
Krok 5
Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej