
Składniki
null
200 gramów
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
null
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 3
Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.
Krok 5
Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej