Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
12 sztuk
30 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę chili zalej wrzącą wodą i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Z każdej tortilli wykrój po 3 kółka o średnicy 7 cm. Smaż kółka na oleju, odsącz.
Krok 3
Wyjmij chili i zmiksuj wraz z wodą, w której stało.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni smaż cebulę z czosnkiem i wołowiną przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
Dodaj koncentrat pomidorowy, piwo i przecier chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj kolendrę.
Krok 6
Nakładaj na każde kółko tortilli łyżkę wołowiny z papryczką. Dekoruj śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej