Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
12 sztuk
30 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę chili zalej wrzącą wodą i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Z każdej tortilli wykrój po 3 kółka o średnicy 7 cm. Smaż kółka na oleju, odsącz.
Krok 3
Wyjmij chili i zmiksuj wraz z wodą, w której stało.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni smaż cebulę z czosnkiem i wołowiną przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
Dodaj koncentrat pomidorowy, piwo i przecier chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj kolendrę.
Krok 6
Nakładaj na każde kółko tortilli łyżkę wołowiny z papryczką. Dekoruj śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej