Tostadas

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

500 mililitrów

0.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

12 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chili zalej wrzącą wodą i odstaw na 20 minut.

Krok 1

Z każdej tortilli wykrój po 3 kółka o średnicy 7 cm. Smaż kółka na oleju, odsącz.

Krok 1

Wyjmij chili i zmiksuj wraz z wodą, w której stało.

Krok 1

Na rozgrzanej patelni smaż cebulę z czosnkiem i wołowiną przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 1

Dodaj koncentrat pomidorowy, piwo i przecier chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj kolendrę.

Krok 1

Nakładaj na każde kółko tortilli łyżkę wołowiny z papryczką. Dekoruj śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej