Tostadas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostadas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

12 sztuk

30 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chili zalej wrzącą wodą i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Z każdej tortilli wykrój po 3 kółka o średnicy 7 cm. Smaż kółka na oleju, odsącz.

Krok 3

Wyjmij chili i zmiksuj wraz z wodą, w której stało.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni smaż cebulę z czosnkiem i wołowiną przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 5

Dodaj koncentrat pomidorowy, piwo i przecier chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj kolendrę.

Krok 6

Nakładaj na każde kółko tortilli łyżkę wołowiny z papryczką. Dekoruj śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej