Tostadas przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tostadas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

12 sztuk

30 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chili zalej wrzącą wodą i odstaw na 20 minut.

Krok 2

Z każdej tortilli wykrój po 3 kółka o średnicy 7 cm. Smaż kółka na oleju, odsącz.

Krok 3

Wyjmij chili i zmiksuj wraz z wodą, w której stało.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni smaż cebulę z czosnkiem i wołowiną przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 5

Dodaj koncentrat pomidorowy, piwo i przecier chili. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 10 minut. Dodaj kolendrę.

Krok 6

Nakładaj na każde kółko tortilli łyżkę wołowiny z papryczką. Dekoruj śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostadas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki z serkiem wiejskim
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej