Smażony makaron z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony makaron z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut i odcedź.

Krok 2

Każde jajko rozbełtaj i wylewaj pojedynczo na rozgrzany olej. Usmaż 4 cienkie omleciki, a następnie zwiń w ruloniki i potnij na paseczki.

Krok 3

Rozgrzej kolejną porcję oleju i wrzuć posiekaną kapustę, zmiażdżony czosnek, starty imbir i pokrojoną w słupki marchewkę.

Krok 4

Podsmaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy, sos chili oraz makaron.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 50ml zimnej wody.

Krok 6

Wlej płyn na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj. Smaż jeszcze ok. 5 minut. Podawaj posypane pokrojonymi omletami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej