Smażony makaron z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony makaron z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut i odcedź.

Krok 2

Każde jajko rozbełtaj i wylewaj pojedynczo na rozgrzany olej. Usmaż 4 cienkie omleciki, a następnie zwiń w ruloniki i potnij na paseczki.

Krok 3

Rozgrzej kolejną porcję oleju i wrzuć posiekaną kapustę, zmiażdżony czosnek, starty imbir i pokrojoną w słupki marchewkę.

Krok 4

Podsmaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy, sos chili oraz makaron.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 50ml zimnej wody.

Krok 6

Wlej płyn na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj. Smaż jeszcze ok. 5 minut. Podawaj posypane pokrojonymi omletami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej