Smażony makaron z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony makaron z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut i odcedź.

Krok 2

Każde jajko rozbełtaj i wylewaj pojedynczo na rozgrzany olej. Usmaż 4 cienkie omleciki, a następnie zwiń w ruloniki i potnij na paseczki.

Krok 3

Rozgrzej kolejną porcję oleju i wrzuć posiekaną kapustę, zmiażdżony czosnek, starty imbir i pokrojoną w słupki marchewkę.

Krok 4

Podsmaż przez 3 minuty, po czym dodaj sos sojowy, sos chili oraz makaron.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 50ml zimnej wody.

Krok 6

Wlej płyn na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj. Smaż jeszcze ok. 5 minut. Podawaj posypane pokrojonymi omletami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony makaron z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej