Kurczak z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z białym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.

Krok 2

Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Na połowie nałóż biały ser i przykryj go drugą. Następnie włóż przygotowane mięso do piekarnika i piecz do momentu, gdy kurczak nabierze złotego koloru.

Krok 4

Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej nim kurczaka (sos może być na zimno lub na gorąco - w tym wypadku należy go podgrzać na wolnym ogniu, cały czas mieszając).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej