
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.
Krok 2
Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 3
Na połowie nałóż biały ser i przykryj go drugą. Następnie włóż przygotowane mięso do piekarnika i piecz do momentu, gdy kurczak nabierze złotego koloru.
Krok 4
Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej nim kurczaka (sos może być na zimno lub na gorąco - w tym wypadku należy go podgrzać na wolnym ogniu, cały czas mieszając).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej