Kurczak z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z białym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.

Krok 2

Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Na połowie nałóż biały ser i przykryj go drugą. Następnie włóż przygotowane mięso do piekarnika i piecz do momentu, gdy kurczak nabierze złotego koloru.

Krok 4

Przyrządź Sos sałatkowy do mizerii Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polej nim kurczaka (sos może być na zimno lub na gorąco - w tym wypadku należy go podgrzać na wolnym ogniu, cały czas mieszając).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej