
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 kilogramy
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawy mieszamy w miseczce.
Krok 2
Kurczaka nacieramy olejem i posypujemy przyprawami. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i dookoła układamy posiekaną cebulę.
Krok 3
Pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem przez 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej