
Składniki
1 kilogram
10 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
0.5 opakowania
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki myjmy i kroimy je na połówki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzamy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Dodajemy marchewkę z groszkiem, szparagi, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą, szpinak. Wlewamy olej i wsypujemy przyprawy.
Krok 2
Wszystko razem mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy warzywa przez 30 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Gotowe ziemniaki z warzywami przekładamy do miseczek i posypujemy tartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej