
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
500 gramów
400 gramów
100 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Okrągłą formę do pieczenia wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem a następnie wyłóż pergaminem. Środek wypełnij fasolą i wstaw formę do nagrzanego do 220 °C piekarnika na 15 minut.
Krok 2
Mięso smaż na rozgrzanej oliwie do momentu odparowania wody. Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był idealnie doprawiony oraz odpowiednio gęsty – Fix Knorr. Całość zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień, boloński sos gotuj 10 minut. Gotowy, gęsty sos wyłóż do formy na zapieczony spód.
Krok 4
Ziemniaki przeciśnij przez praskę, następnie dodaj mleko, jajka i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku.
Krok 5
Ziemniaczaną masę wyłóż na ziołowy sos boloński. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 °C i piecz przez 25 minut. Gotowe ciasto podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Ziemniaczane ciasto możesz zaostrzyć w smaku dodając do bolońskiego sosu posiekaną papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej