Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i rozdziel na ćwiartki. Natrzyj solą i przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy do zapiekania.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, papryczki oczyść z nasionek i pokrój drobno.

Krok 3

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij na kawałki. Zmiksuj razem z resztą warzyw, dodaj ocet, oliwę i przyprawy.

Krok 4

Tak przygotowanym sosem polej mięso i przykryj wierzch kawałkiem folii aluminiowej . Piecz w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni przez 50-60 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie, a sos wystarczająco gęsty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa szparagowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej