
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, osusz i rozdziel na ćwiartki. Natrzyj solą i przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy do zapiekania.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj, papryczki oczyść z nasionek i pokrój drobno.
Krok 3
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij na kawałki. Zmiksuj razem z resztą warzyw, dodaj ocet, oliwę i przyprawy.
Krok 4
Tak przygotowanym sosem polej mięso i przykryj wierzch kawałkiem folii aluminiowej . Piecz w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni przez 50-60 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie, a sos wystarczająco gęsty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej