Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i rozdziel na ćwiartki. Natrzyj solą i przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy do zapiekania.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, papryczki oczyść z nasionek i pokrój drobno.

Krok 3

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij na kawałki. Zmiksuj razem z resztą warzyw, dodaj ocet, oliwę i przyprawy.

Krok 4

Tak przygotowanym sosem polej mięso i przykryj wierzch kawałkiem folii aluminiowej . Piecz w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni przez 50-60 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie, a sos wystarczająco gęsty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej