Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i rozdziel na ćwiartki. Natrzyj solą i przełóż do natłuszczonej żaroodpornej formy do zapiekania.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, papryczki oczyść z nasionek i pokrój drobno.

Krok 3

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij na kawałki. Zmiksuj razem z resztą warzyw, dodaj ocet, oliwę i przyprawy.

Krok 4

Tak przygotowanym sosem polej mięso i przykryj wierzch kawałkiem folii aluminiowej . Piecz w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni przez 50-60 minut do czasu, gdy mięso będzie miękkie, a sos wystarczająco gęsty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny kurczak z papryczkami jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej