Wątróbka w winnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka w winnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

60 mililitrów

10 dekagramów

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątrobę pokrój w cienkie plastry, obtocz w mące i smaż na oleju około 5 minut. Posól, oprósz pieprzem, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 2

Cebulę pokrój na krążki, a szynkę bardzo drobno. Podsmaż na tym samym oleju.

Krok 3

Kiedy cebula się zrumieni dolej wino, wymieszaj i gotuj, aby wino zredukować do minimum.

Krok 4

Na wątróbki wyłóż cebulę z szynką i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tarta czekoladowa
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej