Wątróbka w winnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka w winnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

4 łyżki

60 mililitrów

10 dekagramów

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątrobę pokrój w cienkie plastry, obtocz w mące i smaż na oleju około 5 minut. Posól, oprósz pieprzem, przykryj i trzymaj w cieple.

Krok 2

Cebulę pokrój na krążki, a szynkę bardzo drobno. Podsmaż na tym samym oleju.

Krok 3

Kiedy cebula się zrumieni dolej wino, wymieszaj i gotuj, aby wino zredukować do minimum.

Krok 4

Na wątróbki wyłóż cebulę z szynką i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka  w winnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej