
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
4 łyżki
60 mililitrów
10 dekagramów
75 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątrobę pokrój w cienkie plastry, obtocz w mące i smaż na oleju około 5 minut. Posól, oprósz pieprzem, przykryj i trzymaj w cieple.
Krok 2
Cebulę pokrój na krążki, a szynkę bardzo drobno. Podsmaż na tym samym oleju.
Krok 3
Kiedy cebula się zrumieni dolej wino, wymieszaj i gotuj, aby wino zredukować do minimum.
Krok 4
Na wątróbki wyłóż cebulę z szynką i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej