Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy by powstała kieszeń którą nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami suszonych pomidorów Kieszenie zamknąć i posypać przyprawą do soczystego kurczaka z papryką i rozmarynem Przygotowaną pierś wkładamy do dołączonej torebki.I odstawiamy na 30 minut
Krok 2
. Szpinak przesmażyć pod koniec dodając 2 łyżki śmietany, masło i doprawiając solą i pieprzem, smażyć do uzyskania zwartej masy. A paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika pieczemy około 25 minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić. Obieramy ze skórki, kroimy na paski.
Krok 3
Torebkę wraz z zawartością wrzucamy na... nie, nie na blachę ale na patelnię grillową! Na 10-15 minut.
Krok 4
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w temp 200 stopni.
Krok 5
No to teraz podajemy, czyli na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje. Smacznego.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























