Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy by powstała kieszeń którą nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami suszonych pomidorów Kieszenie zamknąć i posypać przyprawą do soczystego kurczaka z papryką i rozmarynem Przygotowaną pierś wkładamy do dołączonej torebki.I odstawiamy na 30 minut
Krok 2
. Szpinak przesmażyć pod koniec dodając 2 łyżki śmietany, masło i doprawiając solą i pieprzem, smażyć do uzyskania zwartej masy. A paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika pieczemy około 25 minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić. Obieramy ze skórki, kroimy na paski.
Krok 3
Torebkę wraz z zawartością wrzucamy na... nie, nie na blachę ale na patelnię grillową! Na 10-15 minut.
Krok 4
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w temp 200 stopni.
Krok 5
No to teraz podajemy, czyli na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje. Smacznego.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej