Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy by powstała kieszeń którą nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami suszonych pomidorów Kieszenie zamknąć i posypać przyprawą do soczystego kurczaka z papryką i rozmarynem Przygotowaną pierś wkładamy do dołączonej torebki.I odstawiamy na 30 minut

Krok 2

. Szpinak przesmażyć pod koniec dodając 2 łyżki śmietany, masło i doprawiając solą i pieprzem, smażyć do uzyskania zwartej masy. A paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika pieczemy około 25 minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić. Obieramy ze skórki, kroimy na paski.

Krok 3

Torebkę wraz z zawartością wrzucamy na... nie, nie na blachę ale na patelnię grillową! Na 10-15 minut.

Krok 4

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w temp 200 stopni.

Krok 5

No to teraz podajemy, czyli na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje. Smacznego.

Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - Krok 5
Mariola

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej