Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy by powstała kieszeń którą nadziewamy paskami papryki, szpinakiem i paseczkami suszonych pomidorów Kieszenie zamknąć i posypać przyprawą do soczystego kurczaka z papryką i rozmarynem Przygotowaną pierś wkładamy do dołączonej torebki.I odstawiamy na 30 minut

Krok 2

. Szpinak przesmażyć pod koniec dodając 2 łyżki śmietany, masło i doprawiając solą i pieprzem, smażyć do uzyskania zwartej masy. A paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika pieczemy około 25 minut. Papryka będzie gotowa kiedy skórka będzie odchodzić. Obieramy ze skórki, kroimy na paski.

Krok 3

Torebkę wraz z zawartością wrzucamy na... nie, nie na blachę ale na patelnię grillową! Na 10-15 minut.

Krok 4

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć dodać żółtko i całe jajko wymieszać na jednolitą masę. Przyprawić solą i pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę posmarować masłem wycisnąć obwarzanki. Piec 15 minut w temp 200 stopni.

Krok 5

No to teraz podajemy, czyli na talerzu układamy mix sałat Fit&Easy pokrojoną kieszonkę z piersi, obwarzanki z ziemniaków następnie robimy dekoracje. Smacznego.

Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - Krok 5
Mariola

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kieszonki z piersi kurczaka z patelni z puszystymi obwarzankami z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej