Dodaj do ksiązki kucharskiej Papryka faszerowana pieczarkami

Papryka faszerowana pieczarkami

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: MartaS

Papryka faszerowana pieczarkami - składniki:

  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • bułka tarta
  • tłuszcz do wysmarowania formy - 2 łyżki
  • kumin
  • świeża kolendra - 0.5 pęczka
  • papryka chili - 1 szczypta

Papryka faszerowana pieczarkami - Sposób przygotowania:

  1. Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.
  2. Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.
  3. Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.
  4. Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej

PAPRYKA FASZEROWANA PIECZARKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.

2

Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.

3

Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.

4

Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryż kukurydza, Sałatka z frutti di mare, Orecchiette z kalafiorem, Przepis z ryba z czosnkiem, Przepis z duża cebula czerwona, ziemniaki w mundurkach, przepisy z ziemniaków, Placki, Kurczak z grilla po indyjsku, Szaszłyki pełne warzyw , Barszcz, Dipy, szynka wieprzowa -, Przepis z schab obiad, Gyros z kurczakiem, Sos Marta II, Placek po zbójnicku wersja 1, Ogórek, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pierś z kurczaka, mięso mielone jajko, Kanadyjka, z jajkiem, Sałatka z makaronem ryżowym , sos z makaronem, Ryż smażony z warzywami, Krem brokułowy, Pasztet cielęcy, Przepis z sałatka z czerwonych pomidorów, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Pikantne pstrągi, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Przepis z przepis na sos z jogurtu naturalnego, Gulasz, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z sos do pizzy knorr, Ryż zapiekany z jajkami, Roladki z indyka z orzechami, Carbonara, Zupa z soczewicy, Panierowany ser, Przepis z pieczony ziemniak piekarnik, Lody kokosowe z owocami "Budzik", Cykoria duszona, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Przepis z salatka z orzechow, Kasza, Zupa owocowa z kluskami, Przepis z pstrąg pieczony w piekarniku, Przepis z Siemię lniane, Karp w galarecie, Potrawka z kurczaka, Szpinak, Szparagi z sosem i grzankami, Jagnięcina w sosie paprykowym, Przepis z ryba po hiszpańsku, Przepis z zapiekanka kurczak, Zapiekanka po rzymsku, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Ratatui a’la Gousto, Masło chrzanowe, Przepis z sos czosnkowy, Zapiekanka z ziemniaków i pieczarek, Quesadillas - VIDEO