Papryka faszerowana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500

30

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

1

100

5 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.

Krok 2

Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.

Krok 4

Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.

Krok 3

Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej