
Składniki
2 sztuki
500
30
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
0.5 pęczka
1 sztuka
2 łyżki
1
100
5 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.
Krok 2
Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.
Krok 4
Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.
Krok 3
Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































