Papryka faszerowana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500

30

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

1

100

5 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.

Krok 2

Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.

Krok 4

Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.

Krok 3

Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej