PRZEPISY.PL

Papryka faszerowana pieczarkami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ser żółty tarty100 units:unit
  • śmietana kwaśna5 łyżek
  • masło2 łyżki
  • czosnek ząbek1 szt
  • bułka tarta30 units:unit
  • tłuszcz do wysmarowania formy2 łyżki
  • kumin
  • świeża kolendra0.5 pęczka
  • papryka chili1 szczypta
  • Krok 1

    Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.
  • Krok 2

    Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.
  • Krok 3

    Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.
  • Krok 4

    Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

80
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Średnie
60
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
37
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe