Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych
łatwe
2 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
null
60 gramów
350 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.
Krok 3
Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.
Krok 4
Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej