Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

100 gramów

60 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.

Krok 3

Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.

Krok 4

Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej