Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

null

60 gramów

350 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.

Krok 3

Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.

Krok 4

Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej