Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
null
60 gramów
350 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.
Krok 3
Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.
Krok 4
Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej