Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

null

60 gramów

350 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.

Krok 3

Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.

Krok 4

Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej