Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

null

60 gramów

350 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.

Krok 3

Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.

Krok 4

Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej