Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
null
60 gramów
350 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.
Krok 3
Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.
Krok 4
Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej