Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

null

60 gramów

350 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój paprykę i marchewkę w drobną kostkę. Posiekaj czosnek.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie pasy. Rozgrzej olej na patelni. Następnie podsmaż czosnek i mięso.

Krok 3

Dodaj paprykę, groszek i marchewkę. Smaż około 10 minut.

Krok 4

Zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Dodaj masło orzechowe i rozmieszaj na gładka masę. Podawaj do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej