PRZEPISY.PL

Tarta ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch
  • 90
  • 5
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • jajko1 szt
  • sól0.5 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • mleko0.5 l
  • mąka1 łyżka
  • masło10 dkg
  • ciasto:
  • mrożony szpinak30 dkg
  • farsz:
  • filety z kurczaka0.5 kg
  • drożdże suszone7 g
  • Krok 1

    Roztop masło. Do mąki dodaj jajko, sól i drożdże. Wlej masło i 6 łyżek ciepłej wody. Zagnieć ciasto.
  • Krok 2

    Rozwałkuj i wyłóż dno i boki formy, wstaw do lodówki.
  • Krok 3

    Ciasto piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.
  • Krok 4

    Wszystkie składniki na sos podgrzej, nie dopuść do zagotowania.
  • Krok 5

    Szpinak rozmroź i lekko odciśnij. Mięso pokrój w paski.
  • Krok 6

    Rozłóż wraz ze szpinakiem na cieście, polej sosem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

371
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
584
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
118
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe