
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 litra
1 łyżka
10 dekagramów
null
30 dekagramów
null
null
0.5 kilograma
7 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop masło. Do mąki dodaj jajko, sól i drożdże. Wlej masło i 6 łyżek ciepłej wody. Zagnieć ciasto.
Krok 2
Rozwałkuj i wyłóż dno i boki formy, wstaw do lodówki.
Krok 3
Ciasto piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.
Krok 4
Wszystkie składniki na sos podgrzej, nie dopuść do zagotowania.
Krok 5
Szpinak rozmroź i lekko odciśnij. Mięso pokrój w paski.
Krok 6
Rozłóż wraz ze szpinakiem na cieście, polej sosem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej