Składniki
1 szczypta
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 litra
1 łyżka
10 dekagramów
null
30 dekagramów
null
null
0.5 kilograma
7 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop masło. Do mąki dodaj jajko, sól i drożdże. Wlej masło i 6 łyżek ciepłej wody. Zagnieć ciasto.
Krok 2
Rozwałkuj i wyłóż dno i boki formy, wstaw do lodówki.
Krok 3
Ciasto piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.
Krok 4
Wszystkie składniki na sos podgrzej, nie dopuść do zagotowania.
Krok 5
Szpinak rozmroź i lekko odciśnij. Mięso pokrój w paski.
Krok 6
Rozłóż wraz ze szpinakiem na cieście, polej sosem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej