Tarta ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0

1 sztuka

1 łyżka

0.5 litra

30 dekagramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 kilograma

10 dekagramów

1 szczypta

7 gramów

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Do mąki dodaj jajko, sól i drożdże. Wlej masło i 6 łyżek ciepłej wody. Zagnieć ciasto.

Krok 1

Rozwałkuj i wyłóż dno i boki formy, wstaw do lodówki.

Krok 1

Ciasto piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.

Krok 1

Wszystkie składniki na sos podgrzej, nie dopuść do zagotowania.

Krok 1

Szpinak rozmroź i lekko odciśnij. Mięso pokrój w paski.

Krok 1

Rozłóż wraz ze szpinakiem na cieście, polej sosem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej