Tarta ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 litra

1 łyżka

10 dekagramów

null

30 dekagramów

null

null

0.5 kilograma

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Do mąki dodaj jajko, sól i drożdże. Wlej masło i 6 łyżek ciepłej wody. Zagnieć ciasto.

Krok 2

Rozwałkuj i wyłóż dno i boki formy, wstaw do lodówki.

Krok 3

Ciasto piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.

Krok 4

Wszystkie składniki na sos podgrzej, nie dopuść do zagotowania.

Krok 5

Szpinak rozmroź i lekko odciśnij. Mięso pokrój w paski.

Krok 6

Rozłóż wraz ze szpinakiem na cieście, polej sosem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej