Meksykańska sałatka z bulw topinamburu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z bulw topinamburu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

8 łyżek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.

Krok 2

Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.

Krok 3

Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.

Krok 4

Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej