Meksykańska sałatka z bulw topinamburu

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

8 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.

Krok 1

Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.

Krok 1

Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.

Krok 1

Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto metrowiec
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej