
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
8 łyżek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.
Krok 2
Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.
Krok 3
Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.
Krok 4
Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej