Meksykańska sałatka z bulw topinamburu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z bulw topinamburu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

8 łyżek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.

Krok 2

Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.

Krok 3

Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.

Krok 4

Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej