Meksykańska sałatka z bulw topinamburu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z bulw topinamburu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

8 łyżek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.

Krok 2

Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.

Krok 3

Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.

Krok 4

Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z bulw topinamburu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej