
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
8 łyżek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulwy oczyść, obierz i gotuj w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy będą miękkie. Powinno to zająć 15-20 minut.
Krok 2
Bulwy odcedź, pokrój w plasterki i przełóż do salaterki.
Krok 3
Olej z orzeszków ziemnych wymieszaj razem z odrobiną octu, musztardą i dopraw.
Krok 4
Zalej ugotowane bulwy i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Sałatkę z bulw topinamburu podawaj zamiast ziemniaków do obiadu lub jako samodzielne danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej