PRZEPISY.PL
Galaretka z jajkiem i warzywami - autor: Anna Włodarczyk

Galaretka z jajkiem i warzywami

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • marchewka2 szt
  • brokuł mały1 szt
  • ziele angielskie6 ziaren
  • liść laurowy3 szt
  • pieprz12 ziaren
  • Krok 1

    Skrzydło i golonkę z indyka razem z obraną marchewką zalewamy 3 litrami wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Gotujemy 1,5 godziny na wolnym ogniu. Wywar odcedzamy, mięso pozostawiamy do ostygnięcia.
  • Krok 2

    W 1 litrze wody gotujemy brokuły przez 8 minut. Odcedzamy i dzielimy na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
  • Krok 3

    W 8 miseczkach układamy na dnie po plasterku jajka, a wokół na przemian plastry marchewki i kawałki brokułów. Na wierzchu kładziemy posiekane mięso indyka.
  • Krok 4

    Wywar podgrzewamy, dodajemy do niego łyżkę przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr i rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i zalewamy warzywa i mięso ułożone w miseczkach.
  • Krok 5

    Czekamy aż galaretki ostygną i wstawiamy na co najmniej 8 godzin do lodówki.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

48
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
186
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
98
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
144
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe