Polenta z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polenta z pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

2.5 szklanki

30 gramów

1 szklanka

4 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej wodę i mleko, po czym zagotuj. Stopniowo wsypuj kaszę i gotuj.

Krok 2

zmniejsza ogień i gotuj polentę przez 20 minutę.

Krok 3

Do polenty dodaj ser, masło i pesto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polenta z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej