
Składniki
2.5 szklanki
2.5 szklanki
30 gramów
1 szklanka
4 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej wodę i mleko, po czym zagotuj. Stopniowo wsypuj kaszę i gotuj.
Krok 2
zmniejsza ogień i gotuj polentę przez 20 minutę.
Krok 3
Do polenty dodaj ser, masło i pesto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej