Bakłażany w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany w majonezie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

200 mililitrów

300 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w plastry. Bakłażany umyj, pokrój w plastry i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut aby puściły wodę.

Krok 2

Bakłażany odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Smaż w głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wykładaj gotowe na płaski talerz.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz tymiankiem i papryką.

Krok 6

Na każdy krążek bakłażana położyć plasterek pomidora. Rozsmarować łyżeczkę sosu czosnkowego. Posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Jajka roztrzep. Bakłażany panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej