
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
null
null
200 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w plastry. Bakłażany umyj, pokrój w plastry i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut aby puściły wodę.
Krok 2
Bakłażany odsącz na ręcznikach papierowych.
Krok 4
Smaż w głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wykładaj gotowe na płaski talerz.
Krok 5
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz tymiankiem i papryką.
Krok 6
Na każdy krążek bakłażana położyć plasterek pomidora. Rozsmarować łyżeczkę sosu czosnkowego. Posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Schłodzić w lodówce.
Krok 3
Jajka roztrzep. Bakłażany panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej