
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
null
null
200 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w plastry. Bakłażany umyj, pokrój w plastry i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut aby puściły wodę.
Krok 2
Bakłażany odsącz na ręcznikach papierowych.
Krok 4
Smaż w głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wykładaj gotowe na płaski talerz.
Krok 5
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz tymiankiem i papryką.
Krok 6
Na każdy krążek bakłażana położyć plasterek pomidora. Rozsmarować łyżeczkę sosu czosnkowego. Posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Schłodzić w lodówce.
Krok 3
Jajka roztrzep. Bakłażany panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej