Bakłażany w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany w majonezie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

null

null

200 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w plastry. Bakłażany umyj, pokrój w plastry i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut aby puściły wodę.

Krok 2

Bakłażany odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Smaż w głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wykładaj gotowe na płaski talerz.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz tymiankiem i papryką.

Krok 6

Na każdy krążek bakłażana położyć plasterek pomidora. Rozsmarować łyżeczkę sosu czosnkowego. Posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Jajka roztrzep. Bakłażany panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej