
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
null
null
200 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w plastry. Bakłażany umyj, pokrój w plastry i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut aby puściły wodę.
Krok 2
Bakłażany odsącz na ręcznikach papierowych.
Krok 4
Smaż w głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wykładaj gotowe na płaski talerz.
Krok 5
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz tymiankiem i papryką.
Krok 6
Na każdy krążek bakłażana położyć plasterek pomidora. Rozsmarować łyżeczkę sosu czosnkowego. Posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Schłodzić w lodówce.
Krok 3
Jajka roztrzep. Bakłażany panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej