Bakłażany w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażany w majonezie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

null

null

200 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w plastry. Bakłażany umyj, pokrój w plastry i oprósz Delikatem Knorr. Odstaw na kilka minut aby puściły wodę.

Krok 2

Bakłażany odsącz na ręcznikach papierowych.

Krok 4

Smaż w głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Wykładaj gotowe na płaski talerz.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem oraz tymiankiem i papryką.

Krok 6

Na każdy krążek bakłażana położyć plasterek pomidora. Rozsmarować łyżeczkę sosu czosnkowego. Posypać serem startym na tarce o drobnych oczkach. Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Jajka roztrzep. Bakłażany panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażany w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej