Pierś kurczaka w warzywach z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka w warzywach z makaronem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 łyżka

null

null

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i oprósz ją Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie na patelni. Dodaj warzywa i smaż wszystko razem przez kilka minut, mieszając cały czas.

Krok 4

Zmniejsz ogień i dolej szklankę wody. Zagęść sos Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dokładnie mieszając. Podgrzewaj jeszcze jakiś czas, mieszając.

Krok 5

Dodaj pół puszki groszku, wymieszaj. Przypraw mięso bazylią.Na talerz wykładamy porcję makaronu i polewamy go sosem warzywnym z mięsem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto pleśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej