Pierś kurczaka w warzywach z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka w warzywach z makaronem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i oprósz ją Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie na patelni. Dodaj warzywa i smaż wszystko razem przez kilka minut, mieszając cały czas.

Krok 4

Zmniejsz ogień i dolej szklankę wody. Zagęść sos Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dokładnie mieszając. Podgrzewaj jeszcze jakiś czas, mieszając.

Krok 5

Dodaj pół puszki groszku, wymieszaj. Przypraw mięso bazylią.Na talerz wykładamy porcję makaronu i polewamy go sosem warzywnym z mięsem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka w warzywach z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sernik
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej