Pierś kurczaka w warzywach z makaronem
średnie
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 łyżka
null
null
1 łyżka
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i oprósz ją Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie na patelni. Dodaj warzywa i smaż wszystko razem przez kilka minut, mieszając cały czas.
Krok 4
Zmniejsz ogień i dolej szklankę wody. Zagęść sos Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dokładnie mieszając. Podgrzewaj jeszcze jakiś czas, mieszając.
Krok 5
Dodaj pół puszki groszku, wymieszaj. Przypraw mięso bazylią.Na talerz wykładamy porcję makaronu i polewamy go sosem warzywnym z mięsem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej