Piersi z kurczaka w sosie Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka w sosie Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki obierz, pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój wzdłuż na pół, oprósz pieprzem.

Krok 4

Masło roztop na patelni, włóż filety, zrumień z obu stron, wyjmij. Włóż ziemniaki i cebulę, smaż 10 minut.

Krok 5

Mięso posmaruj sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje, każdą zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Piecz 20 minut w temp. 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej