Piersi z kurczaka w sosie Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka w sosie Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki obierz, pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój wzdłuż na pół, oprósz pieprzem.

Krok 4

Masło roztop na patelni, włóż filety, zrumień z obu stron, wyjmij. Włóż ziemniaki i cebulę, smaż 10 minut.

Krok 5

Mięso posmaruj sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje, każdą zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Piecz 20 minut w temp. 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej