Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki obierz, pokrój w plastry.
Krok 3
Filety przekrój wzdłuż na pół, oprósz pieprzem.
Krok 4
Masło roztop na patelni, włóż filety, zrumień z obu stron, wyjmij. Włóż ziemniaki i cebulę, smaż 10 minut.
Krok 5
Mięso posmaruj sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje, każdą zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Piecz 20 minut w temp. 175 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej