
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Cebulę i ziemniaki obierz, pokrój w plastry.
Krok 3
Filety przekrój wzdłuż na pół, oprósz pieprzem.
Krok 4
Masło roztop na patelni, włóż filety, zrumień z obu stron, wyjmij. Włóż ziemniaki i cebulę, smaż 10 minut.
Krok 5
Mięso posmaruj sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje, każdą zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Piecz 20 minut w temp. 175 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej