Piersi z kurczaka w sosie Pesto

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Cebulę i ziemniaki obierz, pokrój w plastry.

Krok 3

Filety przekrój wzdłuż na pół, oprósz pieprzem.

Krok 4

Masło roztop na patelni, włóż filety, zrumień z obu stron, wyjmij. Włóż ziemniaki i cebulę, smaż 10 minut.

Krok 5

Mięso posmaruj sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podziel na 2 porcje, każdą zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Piecz 20 minut w temp. 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka w sosie Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej