
Składniki
2 sztuki
0.5 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel piersi z kurczaka na porcje i lekko rozbij je tłuczkiem, następnie dopraw odrobiną soli i pieprzu.

Krok 2
Pokrój warzywa na małe kawałki, ziemniaki w cząstki, po czym ugotuj je.

Krok 3
Panieruj piersi kurczaka obtaczając je w kolejności w mące, jajku oraz wiórkach kokosowych wymieszanych z przyprawą do kurczaka.

Krok 4
Usmaż panierowanego kurczaka na złoty kolor. Następnie przesmaż przygotowane warzywa na maśle i podawaj je z gotowym mięsem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka w kokosie
Panierka na kotlecie nie zawsze musi być zrobiona z tartej bułki lub mąki. Czasem warto wprowadzić do kuchni innowację i zastąpić je… kokosem. Kotlety z piersi kurczaka to od lat królują na polskich stołach. W połączeniu z ziemniakami i surówką stanowią częsty, ale niezbyt pomysłowy obiad. Żeby pożegnać nudę w kuchni, sięgnij po wiórki kokosowe i zrób na ich bazie panierkę do mięsa. Będziesz zaskoczona, jak dobrze filet z kurczaka smakuje wkomponowany w lekko słodką kokosową skórkę. By wykonać to danie, przygotuj mięso tak, jak robiłaś do tej pory, po czym obtocz je w mące, jajku oraz głównym bohaterze dania, czyli wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kotleciki mogą trafić na rozgrzany tłuszcz. Teraz wystarczy tylko poddusić warzywa na patelni i serwować z kotletami. Jeśli chcesz dodać do dania więcej egzotyki – pomyśl o surówce z kapustą i ananasem lub kokosowym deserze.