Piersi z kurczaka w kokosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka w kokosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

1720 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

450 osób wydrukowało

Pobierz pdf

764 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel piersi z kurczaka na porcje i lekko rozbij je tłuczkiem, następnie dopraw odrobiną soli i pieprzu.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 1

Krok 2

Pokrój warzywa na małe kawałki, ziemniaki w cząstki, po czym ugotuj je.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 2

Krok 3

Panieruj piersi kurczaka obtaczając je w kolejności w mące, jajku oraz wiórkach kokosowych.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 3

Krok 4

Usmaż panierowanego kurczaka na złoty kolor. Następnie przesmaż przygotowane warzywa na maśle i podawaj je z gotowym mięsem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Dorota Grabowska

    Dorota Grabowska , 13.03.2017

    smakowalo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Piątkowska

    Maja Piątkowska , 24.02.2017

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magdzia nocek

    magdzia nocek , 19.09.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magdzia nocek

    magdzia nocek , 19.09.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Romaniewicz

    Szymon Romaniewicz , 06.02.2016

    Bars dobre bolo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi z kurczaka w kokosiePiersi z kurczaka w kokosie

Panierka na kotlecie nie zawsze musi być zrobiona z tartej bułki lub mąki. Czasem warto wprowadzić do kuchni innowację i zastąpić je… kokosem. Kotlety z piersi kurczaka to od lat królują na polskich stołach. W połączeniu z ziemniakami i surówką stanowią częsty, ale niezbyt pomysłowy obiad. Żeby pożegnać nudę w kuchni, sięgnij po wiórki kokosowe i zrób na ich bazie panierkę do mięsa. Będziesz zaskoczona, jak dobrze filet z kurczaka smakuje wkomponowany w lekko słodką kokosową skórkę. By wykonać to danie, przygotuj mięso tak, jak robiłaś do tej pory, po czym obtocz je w mące, jajku oraz głównym bohaterze dania, czyli wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kotleciki mogą trafić na rozgrzany tłuszcz. Teraz wystarczy tylko poddusić warzywa na patelni i serwować z kotletami. Jeśli chcesz dodać do dania więcej egzotyki – pomyśl o surówce z kapustą i ananasem lub kokosowym deserze.