Piersi z kurczaka w kokosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka w kokosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1706 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

447 osób wydrukowało

Pobierz pdf

750 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

100 gramów

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel piersi z kurczaka na porcje i lekko rozbij je tłuczkiem, następnie dopraw odrobiną soli i pieprzu.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 1

Krok 2

Pokrój warzywa na małe kawałki, ziemniaki w cząstki, po czym ugotuj je.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 2

Krok 3

Panieruj piersi kurczaka obtaczając je w kolejności w mące, jajku oraz wiórkach kokosowych.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 3

Krok 4

Usmaż panierowanego kurczaka na złoty kolor. Następnie przesmaż przygotowane warzywa na maśle i podawaj je z gotowym mięsem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Piersi z kurczaka w kokosie - Krok 4
5

Opinie o przepisie

  • Dorota Grabowska

    Dorota Grabowska , 13.03.2017

    smakowalo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Piątkowska

    Maja Piątkowska , 24.02.2017

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magdzia nocek

    magdzia nocek , 19.09.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magdzia nocek

    magdzia nocek , 19.09.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Romaniewicz

    Szymon Romaniewicz , 06.02.2016

    Bars dobre bolo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka w kokosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi z kurczaka w kokosiePiersi z kurczaka w kokosie

Panierka na kotlecie nie zawsze musi być zrobiona z tartej bułki lub mąki. Czasem warto wprowadzić do kuchni innowację i zastąpić je… kokosem. Kotlety z piersi kurczaka to od lat królują na polskich stołach. W połączeniu z ziemniakami i surówką stanowią częsty, ale niezbyt pomysłowy obiad. Żeby pożegnać nudę w kuchni, sięgnij po wiórki kokosowe i zrób na ich bazie panierkę do mięsa. Będziesz zaskoczona, jak dobrze filet z kurczaka smakuje wkomponowany w lekko słodką kokosową skórkę. By wykonać to danie, przygotuj mięso tak, jak robiłaś do tej pory, po czym obtocz je w mące, jajku oraz głównym bohaterze dania, czyli wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kotleciki mogą trafić na rozgrzany tłuszcz. Teraz wystarczy tylko poddusić warzywa na patelni i serwować z kotletami. Jeśli chcesz dodać do dania więcej egzotyki – pomyśl o surówce z kapustą i ananasem lub kokosowym deserze.