Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
200 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.
Krok 5
Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.
Krok 4
Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.
Krok 5
Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej