Kotlet de volaille video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet de volaille - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

1029 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

250 osób wydrukowało

Pobierz pdf

301 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

200 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 2

Krok 5

Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 5

Krok 4

Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej