Kotlet de volaille video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet de volaille - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
1054 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

278 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

200 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.

Kotlet de volaille - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet de volaille - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety jagnięce
czas przygotowania
200 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlet de volaille - VIDEOKotlet de volaille - VIDEO

Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.