Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
200 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą z piersi kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem i posyp obficie Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2
Przygotuj farsz: koperek drobno posiekaj i dodaj do miękkiego masła. Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Krok 5
Na pierś kurczaka połóż porcję masła i starannie zwiń.

Krok 4
Mięso obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej (zrób to dokładnie). Rękami uformuj owalne kotlety.

Krok 5
Następnie smaż kotlety w głębokim, dobrze rozgrzanym, ale nie wrzącym tłuszczu. Obracaj kotlety co jakiś czas, aby się równomiernie usmażyły. Znakomitym dodatkiem do kotletów de volaille jest mieszanka sałat z sosem winegret.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej