Kotlety pieczarkowo-sojowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety pieczarkowo-sojowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

150 gramów

1 szklanka

null

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pozostaw soję na noc w wodzie. Rano przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Płatki owsiane zalej małą ilością wrzącej wody i pozostaw na 15 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę i pieczarki, a następnie podduś.

Krok 4

Wymieszaj ze zmieloną w maszynce soją i płatkami. Dodaj przyprawy.

Krok 5

W razie konieczności dodaj bułki tartej. Formuj kotleciki, obtocz je w bułce z sezamem i smaż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej