
Składniki
1 sztuka
null
null
150 gramów
1 szklanka
null
1 szklanka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pozostaw soję na noc w wodzie. Rano przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości.
Krok 2
Płatki owsiane zalej małą ilością wrzącej wody i pozostaw na 15 minut.
Krok 3
Pokrój cebulę i pieczarki, a następnie podduś.
Krok 4
Wymieszaj ze zmieloną w maszynce soją i płatkami. Dodaj przyprawy.
Krok 5
W razie konieczności dodaj bułki tartej. Formuj kotleciki, obtocz je w bułce z sezamem i smaż.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej