Kotlety pieczarkowo-sojowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety pieczarkowo-sojowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

150 gramów

1 szklanka

null

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pozostaw soję na noc w wodzie. Rano przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Płatki owsiane zalej małą ilością wrzącej wody i pozostaw na 15 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę i pieczarki, a następnie podduś.

Krok 4

Wymieszaj ze zmieloną w maszynce soją i płatkami. Dodaj przyprawy.

Krok 5

W razie konieczności dodaj bułki tartej. Formuj kotleciki, obtocz je w bułce z sezamem i smaż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka zielona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej