
Składniki
1 sztuka
null
null
150 gramów
1 szklanka
null
1 szklanka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pozostaw soję na noc w wodzie. Rano przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości.
Krok 2
Płatki owsiane zalej małą ilością wrzącej wody i pozostaw na 15 minut.
Krok 3
Pokrój cebulę i pieczarki, a następnie podduś.
Krok 4
Wymieszaj ze zmieloną w maszynce soją i płatkami. Dodaj przyprawy.
Krok 5
W razie konieczności dodaj bułki tartej. Formuj kotleciki, obtocz je w bułce z sezamem i smaż.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej