Kotlety pieczarkowo-sojowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety pieczarkowo-sojowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

150 gramów

1 szklanka

null

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pozostaw soję na noc w wodzie. Rano przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Płatki owsiane zalej małą ilością wrzącej wody i pozostaw na 15 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę i pieczarki, a następnie podduś.

Krok 4

Wymieszaj ze zmieloną w maszynce soją i płatkami. Dodaj przyprawy.

Krok 5

W razie konieczności dodaj bułki tartej. Formuj kotleciki, obtocz je w bułce z sezamem i smaż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety pieczarkowo-sojowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej