Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.

Krok 3

Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.

Krok 4

Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej