Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

6

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.

Krok 3

Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.

Krok 4

Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej