Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem
łatwe
60 osób zapisało

Składniki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.
Krok 2
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.
Krok 3
Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.
Krok 4
Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej