Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

6

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.

Krok 3

Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.

Krok 4

Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej