Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

6

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.

Krok 2

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.

Krok 3

Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.

Krok 4

Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej