Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem
łatwe
63 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.
Krok 2
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.
Krok 3
Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.
Krok 4
Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej