Kotleciki rybno ziemniaczane z groszkiem
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
600 gramów
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki ubijamy. Makrelę obieramy ze skóry i ości i rozdrabniamy widelcem.
Krok 2
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy na tyle delikatnie by groszek się nie rozpadł ale by masa była dobrze wymieszana.
Krok 3
Formujemy kotleciki wielkości kotletów mielonych i smażymy na złoto.
Krok 4
Proponuję podawać je z kwaśną, gęstą śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






























