Kotlety cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

100 gramów

2 łyżeczki

75 gramów

10

8 sztuk

1

2 sztuki

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i opłucz. Rozmaryn posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr a następnie posyp kotlety i skrop oliwą.

Krok 2

Cebulkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w cząstki - ósemki - i smaż z dymką. Całość zalej winem, odparuj.

Krok 3

Gdy wino odparuje na patelnię wlej śmietanę, wymieszaj. Następnie dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Sos gotuj chwilę, aby zredukować go.

Krok 4

Zamarynowane kotlety obsmaż na mocno rozgrzanym grillu z obu stron. Podawaj z pieczarkowym sosem i chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej