Składniki
8 sztuk
2 łyżeczki
1
100 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
75 gramów
10
50
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść i opłucz. Rozmaryn posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr a następnie posyp kotlety i skrop oliwą.
Krok 2
Cebulkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w cząstki - ósemki - i smaż z dymką. Całość zalej winem, odparuj.
Krok 3
Gdy wino odparuje na patelnię wlej śmietanę, wymieszaj. Następnie dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Sos gotuj chwilę, aby zredukować go.
Krok 4
Zamarynowane kotlety obsmaż na mocno rozgrzanym grillu z obu stron. Podawaj z pieczarkowym sosem i chrupiącą sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej