Kotlety cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety cielęce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

100 gramów

2 łyżeczki

75 gramów

10

8 sztuk

1

2 sztuki

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść i opłucz. Rozmaryn posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr a następnie posyp kotlety i skrop oliwą.

Krok 2

Cebulkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Pieczarki pokrój w cząstki - ósemki - i smaż z dymką. Całość zalej winem, odparuj.

Krok 3

Gdy wino odparuje na patelnię wlej śmietanę, wymieszaj. Następnie dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Sos gotuj chwilę, aby zredukować go.

Krok 4

Zamarynowane kotlety obsmaż na mocno rozgrzanym grillu z obu stron. Podawaj z pieczarkowym sosem i chrupiącą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety cielęce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej