Kotlety mielone z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kubeczku wymieszaj 120ml wody i fix do mięsa mielonego Knorr. Odstaw na kilka minut po czym wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, pieprz i zioła prowansalskie oraz czosnek w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Formuj małe kotleciki wkładając do środka kawałek sera mozzarella. Kotleciki smaż na oleju lub na oliwie, najpierw na małym ogniu, a potem zwiększ ogień w celu zrumienienia kotlecików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej