Kotlety mielone z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kubeczku wymieszaj 120ml wody i fix do mięsa mielonego Knorr. Odstaw na kilka minut po czym wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, pieprz i zioła prowansalskie oraz czosnek w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Formuj małe kotleciki wkładając do środka kawałek sera mozzarella. Kotleciki smaż na oleju lub na oliwie, najpierw na małym ogniu, a potem zwiększ ogień w celu zrumienienia kotlecików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej