Kotlety mielone z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kubeczku wymieszaj 120ml wody i fix do mięsa mielonego Knorr. Odstaw na kilka minut po czym wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, pieprz i zioła prowansalskie oraz czosnek w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Formuj małe kotleciki wkładając do środka kawałek sera mozzarella. Kotleciki smaż na oleju lub na oliwie, najpierw na małym ogniu, a potem zwiększ ogień w celu zrumienienia kotlecików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej