Kotlety mielone z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z mozzarellą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kubeczku wymieszaj 120ml wody i fix do mięsa mielonego Knorr. Odstaw na kilka minut po czym wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, pieprz i zioła prowansalskie oraz czosnek w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Formuj małe kotleciki wkładając do środka kawałek sera mozzarella. Kotleciki smaż na oleju lub na oliwie, najpierw na małym ogniu, a potem zwiększ ogień w celu zrumienienia kotlecików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej