Składniki
2 opakowania
4 sztuki
1 sztuka
null
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
15 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj masło czosnkowe: pietruszkę posiekaj, czosnek zmiażdż i utrzyj z masłem. Dopraw vegetą.
Krok 2
Zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce.
Krok 3
Chleb pokrusz, fasolę odsącz i rozgnieć tłuczkiem. Oba składniki wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 4
Pora i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i wraz z porem podsmaż na maśle.
Krok 5
Dodaj masę z chleba, fasoli i natki pietruszki. Dopraw solą, pieprzem i vegetą. Wymieszaj i ostudź.
Krok 6
Z masy formuj kotlety, do środka każdego włóż po kawałku schłodzonego masła czosnkowego.
Krok 7
Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej