
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
15 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
2 opakowania
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj masło czosnkowe: pietruszkę posiekaj, czosnek zmiażdż i utrzyj z masłem. Dopraw vegetą.
Krok 2
Zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce.
Krok 3
Chleb pokrusz, fasolę odsącz i rozgnieć tłuczkiem. Oba składniki wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 4
Pora i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i wraz z porem podsmaż na maśle.
Krok 5
Dodaj masę z chleba, fasoli i natki pietruszki. Dopraw solą, pieprzem i vegetą. Wymieszaj i ostudź.
Krok 6
Z masy formuj kotlety, do środka każdego włóż po kawałku schłodzonego masła czosnkowego.
Krok 7
Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej