Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

4 sztuki

1 sztuka

null

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj masło czosnkowe: pietruszkę posiekaj, czosnek zmiażdż i utrzyj z masłem. Dopraw vegetą.

Krok 2

Zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce.

Krok 3

Chleb pokrusz, fasolę odsącz i rozgnieć tłuczkiem. Oba składniki wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 4

Pora i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i wraz z porem podsmaż na maśle.

Krok 5

Dodaj masę z chleba, fasoli i natki pietruszki. Dopraw solą, pieprzem i vegetą. Wymieszaj i ostudź.

Krok 6

Z masy formuj kotlety, do środka każdego włóż po kawałku schłodzonego masła czosnkowego.

Krok 7

Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej