Gulasz jagnięcy z kluseczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

51 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

250 mililitrów

500 gramów

5 gramów

500 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Około 100 gram mąki wymieszaj z solą i pieprzem i opanieruj jagnięcinę pokrojoną w kawałki.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż jagnięcinę, aż będzie złocista, po czym wyjmij mięso z patelni i odstaw na bok.

Krok 3

Na tejże patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę wraz z posiekanym czosnkiem, a następnie dodaj pozostałe warzywa pokrojone w jednakowej wielkości kawałki – por, seler naciowy, marchew, pomidor i pozostaw na 5 minut, aż warzywa zmiękną.

Krok 4

Dodaj do warzyw na patelnię czerwone wino, zawartość opakowania Fix Knorr Pikantne Bolognese z chili, 500 mililitrów wrzątku lub lekkiego drobiowego bulionu, mięso i duś wszystko przez 40 minut na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka.

Krok 5

Wymieszaj mleko z musztardą i jajkiem oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie połącz wszystko, aż powstanie lekkie ciasto.

Krok 6

Łyżką formuj z ciasta kluseczki i wkładaj do gulaszu. Duś pod przykryciem przez 5 minut, po czym odwróć kluseczki na drugą stronę i duś kolejne 5 minut. Podawaj ze świeżym rozmarynem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz jagnięcy z kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej