
Składniki
600 gramów
2 łyżeczki
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
50 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę zalej mlekiem, a gdy namięknie, starannie odciśnij.

Krok 2
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę utartą na tarce o grubych oczkach, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko, przyprawę gyros Knorr i wyrób masę mięsną.

Krok 3
Uformuj klopsy, obtocz w bułce tartej i ułóż na desce.

Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż klopsiki z obu stron.

Krok 5
W rondelku rozgrzej oliwę i dodaj pomidory z puszki, pół szklanki wody, oregano i świeżo mielony pieprz. Następnie dodaj klopsy i duś kolejne 10 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsy po bałkańsku
Bałkany to region bardzo chętnie odwiedzany przez turystów. Mają piekne góry, ciepłe morze i wspaniałą kuchnią, która jest niezwykle aromatyczna i kolorowa. Sztandarową potrawą jest gyros, czyli smakowicie przyprawione mięso. Kuchnia tych rejonów powinna cię zainspirować do stworzenia klopsów o bałkańskiej nucie. Klopsy po bałkańsku przygotowuje się bardzo podobnie do zwykłych klopsów. Mięso mielone miesza się z namoczoną w mleku bułką i jajkiem. Bałkańskiego smaku nada mięsu przyprawa do gyrosa Knorr. Klopsy smaży się na patelni, aby uzyskać rumiany kolor, a w miesiącach letnich, możesz opiec je na ruszcie grilla, jak robi się to na Bałkanach.Do dania zaproponowaliśmy wyjątkowy sos z pomidorów, oliwy oraz oregano. To w nim dusić się będą wstępnie podsmażone klopsy. Danie podawać możesz z ziemniakami lub ryżem z ulubioną surówką. Klopsy po bałkańsku to sposób na przełamanie nudy w kuchni i zaserwowania sobie oraz najbliższym pysznego obiadu.



































