
Składniki
400 gramów
1 łyżka
20 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i paprykę pokrój w grubą kostkę. Wieprzowinę oprósz przyprawą do mięs i obsmaż w garnku, następnie dodaj pokrojoną cebulę i smaż przez 5 minut.

Krok 2
Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz wymieszaj z dwiema niepełnymi szklankami wody i wlej na patelnię. Dodaj suszone grzyby i paprykę pokrojoną w kostkę.

Krok 3
Duś pod przykryciem 20-30 minut, pod koniec gotowania gulasz zapraw śmietaną. Polski charakter potrawy podkreśli szczypta majeranku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz po polsku
Gulasz po polsku to wyśmienite jednogarnkowe danie. Doskonale smakuje zarówno z kaszą, jak i makaronem lub do pajdy świeżego chleba na zakwasie. Gulasz wymyślili węgierscy pasterze, którzy wypasali od wiosny do jesieni bydło na nizinach. Z czasem ich autorska potrawa, przygotowywana w kociołku nad ogniskiem, zyskała popularność i trafiła do obiadowego menu kuchni na całym świecie. Po drodze każdy z kucharzy dorzucił do oryginalnego przepisu coś od siebie. Przyrządzając gulasz po polsku nie bój się więc eksperymentować. Do soczystej wieprzowiny, czosnku oraz papryki, zanurzonych w gęstym, pachnącym sosie, dodaj garść suszonych grzybów, czerwoną fasolę, zielony groszek lub kukurydzę. Gotowe danie posypać możesz startym parmezanem, tworząc tym samym własną wersję gulaszu po polsku - z małym akcentem włoskim.