PRZEPISY.PL

Gulasz wieprzowy z grzybami

Autor: garlic
  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana 36% - 50 ml
  • mąka pszenna2 łyżki
  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie1 łyżeczka
  • majeranek suszony2 units:unit
  • Krok 1

    Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Natrzyj przyprawą Knorr, następnie oprósz mąką.
  • Krok 2

    Pieczarki pokrój w cząstki (ósemki), cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, oprósz majerankiem i przełóż do miseczki.
  • Krok 3

    Na tym samym, rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, dodaj pieczarki z cebulą, liść i ziele. Zalej dwoma szklankami wody i zagotuj. Duś ok. 45-60 minut.
  • Krok 4

    Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody. Pod koniec duszenia gulaszu wlej sos i wymieszaj dokładnie. Duś jeszcze kilka minut, na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do karkówki KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

105
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
57
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
122
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe