Gulasz wieprzowy z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

30

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Natrzyj przyprawą Knorr, następnie oprósz mąką.

Krok 2

Pieczarki pokrój w cząstki (ósemki), cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, oprósz majerankiem i przełóż do miseczki.

Krok 3

Na tym samym, rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, dodaj pieczarki z cebulą, liść i ziele. Zalej dwoma szklankami wody i zagotuj. Duś ok. 45-60 minut.

Krok 4

Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody. Pod koniec duszenia gulaszu wlej sos i wymieszaj dokładnie. Duś jeszcze kilka minut, na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej