
Składniki
600 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
30
2
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Natrzyj przyprawą Knorr, następnie oprósz mąką.
Krok 2
Pieczarki pokrój w cząstki (ósemki), cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, oprósz majerankiem i przełóż do miseczki.
Krok 3
Na tym samym, rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, dodaj pieczarki z cebulą, liść i ziele. Zalej dwoma szklankami wody i zagotuj. Duś ok. 45-60 minut.
Krok 4
Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody. Pod koniec duszenia gulaszu wlej sos i wymieszaj dokładnie. Duś jeszcze kilka minut, na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej