Gulasz wieprzowy z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

30

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Natrzyj przyprawą Knorr, następnie oprósz mąką.

Krok 2

Pieczarki pokrój w cząstki (ósemki), cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, oprósz majerankiem i przełóż do miseczki.

Krok 3

Na tym samym, rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, dodaj pieczarki z cebulą, liść i ziele. Zalej dwoma szklankami wody i zagotuj. Duś ok. 45-60 minut.

Krok 4

Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody. Pod koniec duszenia gulaszu wlej sos i wymieszaj dokładnie. Duś jeszcze kilka minut, na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulki mięsne w boczku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej