Gulasz wieprzowy pikantny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy pikantny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

964 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

373 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

669 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż w garnku lub rondlu z olejem, aż będzie lekko złociste.

Gulasz wieprzowy pikantny - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i razem z posiekaną ostrą papryczką, dodaj do mięsa. Smaż kolejne 3 minuty.

Gulasz wieprzowy pikantny - Krok 2

Krok 3

Kiedy cebula zmięknie, wlej wodę lub bulion tak, aby zakrył mięso. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, wymieszaj i duś około 10 minut.

Gulasz wieprzowy pikantny - Krok 3

Krok 4

Pokrój pieczarki w cząstki, a paprykę w mniejsze kawałki. Dodaj do gulaszu i całość duś, aż wszystkie składniki zmiękną.

Gulasz wieprzowy pikantny - Krok 4

Krok 5

Na końcu dodaj groszek, paprykę mieloną oraz imbir. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz przygotować gulasz bez papryczki chili.

Gulasz wieprzowy pikantny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy pikantny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy pikantnyGulasz wieprzowy pikantny

Smaczny i wyrazisty gulasz wieprzowy to doskonała propozycja na ciepły obiad w ciągu dnia. Sekret jego smaku tkwi w odpowiednim doborze mięsa. Sięgnij więc po łopatkę wieprzową bez kości. Przed ugotowaniem jej w bulionie, podsmaż ją w garnku lub osobnym rondelku na lekko złocisty kolor. Zyska dzięki temu dodatkowy, intensywny posmak. Ostrość dania podkreśli dodana do niej cebula (dowolnie: biała lub czerwona) oraz posiekany czosnek. Następnie mięso gotuj w bulionie ze świeżej włoszczyzny. Warzywa możesz wykorzystać później jako dodatek do gulaszu lub składniki na majonezową sałatkę. Wykorzystaj klasyczną włoszczyznę: seler, por, marchewkę i pietruszkę. Aromatycznym urozmaiceniem tej potrawy będzie świeża, kolorowa papryka oraz surowe pieczarki wkrojone wprost do gotującego się wywaru. Na koniec całość możesz zaprawić gotową mieszanką do gulaszu lub kilkoma łyżkami przecieru pomidorowego. Gulasz wieprzowy podawaj na ciepło, oprószony papryczką chili i z dodatkiem pieczywa. Sprawdź ten przepis.