
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż w garnku lub rondlu z olejem, aż będzie lekko złociste.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i razem z posiekaną ostrą papryczką, dodaj do mięsa. Smaż kolejne 3 minuty.

Krok 3
Kiedy cebula zmięknie, wlej wodę lub bulion tak, aby zakrył mięso. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, wymieszaj i duś około 10 minut.

Krok 4
Pokrój pieczarki w cząstki, a paprykę w mniejsze kawałki. Dodaj do gulaszu i całość duś, aż wszystkie składniki zmiękną.

Krok 5
Na końcu dodaj groszek, paprykę mieloną oraz imbir. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz przygotować gulasz bez papryczki chili.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz wieprzowy pikantny
Smaczny i wyrazisty gulasz wieprzowy to doskonała propozycja na ciepły obiad w ciągu dnia. Sekret jego smaku tkwi w odpowiednim doborze mięsa. Sięgnij więc po łopatkę wieprzową bez kości. Przed ugotowaniem jej w bulionie, podsmaż ją w garnku lub osobnym rondelku na lekko złocisty kolor. Zyska dzięki temu dodatkowy, intensywny posmak. Ostrość dania podkreśli dodana do niej cebula (dowolnie: biała lub czerwona) oraz posiekany czosnek. Następnie mięso gotuj w bulionie ze świeżej włoszczyzny. Warzywa możesz wykorzystać później jako dodatek do gulaszu lub składniki na majonezową sałatkę. Wykorzystaj klasyczną włoszczyznę: seler, por, marchewkę i pietruszkę. Aromatycznym urozmaiceniem tej potrawy będzie świeża, kolorowa papryka oraz surowe pieczarki wkrojone wprost do gotującego się wywaru. Na koniec całość możesz zaprawić gotową mieszanką do gulaszu lub kilkoma łyżkami przecieru pomidorowego. Gulasz wieprzowy podawaj na ciepło, oprószony papryczką chili i z dodatkiem pieczywa. Sprawdź ten przepis.