Przepisy na Gulasz węgierski | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Gulasz węgierski

45 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (45)

Gulasz węgierski z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

466

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Węgierska potrawa narodowa, która doczekała się wielu wariantów. Jest na tyle uniwersalna, że każ...
Bogracz tradycyjny
ratingratingratingratingrating

267

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Spośród wielu dań jednogarnkowych to inspirowany kuchnią węgierską bogracz jest tym, które na pol...
Domowy gulasz z kopytkami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Są takie dania, które już samym swoim wyglądem, nie mówiąc już o rewelacyjnym smaku, potrafią prz...
Gulasz węgierski
ratingratingratingratingrating

133

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kociołek rozmaitości pod węgierską flagą musi zawierać wyśmienite, długo duszone mięso, aksamitny...
Bogracz z pieczarką
ratingratingratingratingrating

104

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bogracz – przepis z pieczarkami – to prosta w przyrządzeniu, gęsta, aromatyczna i pełna mięsa zup...
Gulasz z kiełbasek
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Doskonałą potrawą na długie chłodne wieczory jest gulasz węgierski, najlepiej podany w kociołku...
Zupa gulaszowa z białą fasolą na wieprzowinie
ratingratingratingratingrating

97

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zupa gulaszowa charakteryzuje się intensywnie mięsnym smakiem. To świetna propozycja na smaczne d...
Gulasz po polsku
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gulasz po polsku to wyśmienite jednogarnkowe danie. Doskonale smakuje zarówno z kaszą, jak i maka...
Kociołek z wołowiną
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotu...
Gulasz
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tradycyjny, długo duszony gulasz to podstawa znana w kuchni wieku krajów, choć ten najpopularniej...
Węgierski gulasz z kaszą gryczaną
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Gulasz to klasyczna potrawa jednogarnkowa, która spopularyzowana została na Węgrzech. To rozpływa...
Mięso wieprzowe duszone z warzywami
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Mięso duszone z warzywami to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. W wyniku obróbki term...
Gulasz wieprzowy pikantny
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Smaczny i wyrazisty gulasz wieprzowy to doskonała propozycja na ciepły obiad w ciągu dnia. Sekret...
Gulasz po węgiersku
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Potrawą najbardziej kojarzącą się Węgrami jest oczywiście gulasz z papryką. Węgrzy zajadają się n...
Gulasz wołowy z pęczakiem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Dania z wołowiny są aromatyczne, wyraziste i pełne smaku. Pojawiają się często w domowym menu jak...
Gulasz po węgiersku z mięsem wołowym
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Gulasz zawładnął sercami i żołądkami nie tylko Węgrów, ale także Polaków. Uwielbiamy mięsne sosy...
Gulasz węgierski z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szukasz pomysłu na to, jak w ciekawy sposób przygotować popularne piersi z kurczaka? Zrób z nich...
Kociołek gulaszowy z kaszą
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kociołek gulaszowy z kaszą to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Do przygotowania t...
Kuskus z wołowiną
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Soczewica z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Soczewica – kiedyś jedli ją biedacy, dziś wypiera ziemniaki i makaron! Ale jak ją podać? Proponuj...
Gulasz pikantny
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantny gulasz zadowoli każdego amatora ostrych smaków. Jego główne składniki to soczysta łopatk...
Gulasz
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Szukasz inspiracji na smaczne danie jednogarnkowe? Przygotuj klasyczny mięsny gulasz według tego...
Gulasz wołowy na czerwonym winie
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Gulasz wołowy to popularne danie węgierskie, które na dobre zadomowiło się w polskiej kuchni. Nad...
Placek po węgiersku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Placek po węgiersku jest bardziej popularny w Polsce niż na Węgrzech lub na Słowacji, z której po...
Francuski gulasz z winem
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gulasz występuje w różnych wersjach, ale czy słyszałaś o francuskim gulaszu wołowym z winem Beef...
Gulasz z papryką
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pikantny, gęsty gulasz jest sztandarowym daniem kuchni węgierskiej – dzięki temu przepisowi pozna...
Gulasz wieprzowy z szynki z kaszą kuskus
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie wyrazistego smaku mięsa wieprzowego z delikatną kaszą kuskus to doskonała propozycja d...
Gulasz węgierski z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Któż nie lubi gęstego mięsnego gulaszu z papryką i cebulą! A kto próbował jego drobiowej wersji...
Placek po zbójnicku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli masz ochotę na coś oryginalnego na obiad, proponujemy Ci placek po zbójnicku. Takie danie s...

Ciekawostki i porady

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz węgierskiGulasz węgierski

Szukasz przepisu na smaczne i szybkie w wykonaniu drugie danie? Wypróbuj któryś z proponowanych poniżej przepisów na gulasz węgierski. Gulasze cieszą się zasłużoną popularnością nie tylko na Węgrzech, skąd się wywodzą, ale właściwie na całym świecie. Jest to danie niemal uniwersalne. Podaje się je nie tylko jako codzienny obiad, ale również przy okazji przyjęć, wesel, czy świątecznych spotkań. To potrawa, którą przygotujesz w jednym naczyniu i nie chodzi tu tylko o to, by później uniknąć niepotrzebnego zmywania. Taki sposób przyrządzania posiłków posiada inną ważną zaletę: dzięki temu, że składniki dodaje się do garnka stopniowo, wszystkie smaki mają szansę się przeniknąć i dobrze skomponować. Podstawą gulaszu węgierskiego jest mięso. Najpopularniejsze rodzaje to wieprzowina, wołowina, jagnięcina, często jednak spotyka się gulasze z mieszanych gatunków. Gotowanie gulaszu zajmuje zazwyczaj mniej więcej tyle, ile potrzeba czasu, by mięso stało się miękkie. W przypadku wołowiny trwa to zazwyczaj nieco dłużej, z drugiej strony mięso to posiada wielu zwolenników ze względu na swoją kruchość, delikatność i wyborny smak. Pozostałe składniki gulaszu węgierskiego to głównie cebula oraz papryka. Nie ma jednak jednej wersji tego dania. W sztuce kulinarnej ważna jest inwencja, więc możesz użyć takich produktów, które po prostu lubisz. Masz ochotę na dynię, grzyby, białą fasolę czy ziemniaki? Dorzuć je do garnka. Jeśli marzy Ci się zupa gulaszowa, przygotuj bogracz – czyli gulasz w wersji bardziej płynnej. Pamiętaj o odpowiednim doprawieniu. Świetnie sprawdzą się w tej roli ostre papryczki, świeże albo w formie sproszkowanej, dodaj także liść laurowy, ziele angielskie i oczywiście pieprz oraz sól. Zwolennicy innych smaków mogą wypróbować bardziej orientalnej wersji gulaszu z dodatkiem curry. Gotowe danie podawaj z kaszą, ryżem, kluseczkami albo z plackami ziemniaczanymi czy po prostu z pieczywem. Gulasz możesz też zamrozić i sięgnąć po niego, gdy będziesz szukać mięsnego dodatku do obiadu.