
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Krok 2
Zacznij smażyć kurczaka, a gdy będzie rumiany, dodaj papryki, cebulę oraz paprykę mieloną. Smaż wszystko jeszcze 2-3 minuty.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Danie doskonale smakuje np. z kaszą gryczaną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z kurczakiem
Któż nie lubi gęstego mięsnego gulaszu z papryką i cebulą! A kto próbował jego drobiowej wersji? Dziś wybierz się z nami w kulinarną podróż do Węgier, ale dla odmiany przygotuj wyborny gulasz z soczystym kurczakiem i kolorowymi warzywami. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków i aromatów na talerzu. Skusisz się? Zapraszamy.
Dla kogo?
Gulasz z kurczaka po węgiersku to idealna propozycja dla osób lubiących tradycyjny sposób podania tego przysmaku. Zamień wieprzowinę na drób i ciesz się urozmaiceniem swojego menu. Gulasz po węgiersku z piersią z kurczaka to naprawdę smaczna propozycja!
Na jaką okazję?
Jeżeli szykujesz się na obiad w gronie rodziny, to koniecznie podaj na stół gulasz węgierski z kurczaka. Dodatek drobiu z pewnością będzie dla wszystkich miłym zaskoczeniem podczas jedzenia. Przygotuj się na pochwały i pytania o recepturę!
Czy wiesz, że?
By zrobić sos węgierski z kurczakiem, wystarczy podsmażyć mięso z warzywami oraz doprawić je pachnącą papryką w proszku, a następnie dodać wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez kilkanaście minut, aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodaj do niego świeżą natkę pietruszki, która podkreśli jego smak oraz nada mu koloru.
Dla urozmaicenia:
Ten wyborny gulasz z delikatnym mięsem z kurczaka, lekko chrupiącymi warzywami i gęstym sosem idealnie będzie smakował z kaszą gryczaną, ale z powodzeniem możesz zaserwować go również z ziemniakami. Wybierz swoje ulubione dodatki i zaserwuj danie według własnych preferencji. Po prostu pycha!