Gulasz węgierski z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

187 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

258 osób wydrukowało

Pobierz pdf

270 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć kurczaka, a gdy będzie rumiany, dodaj papryki, cebulę oraz paprykę mieloną. Smaż wszystko jeszcze 2-3 minuty.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne i wymieszaj.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Danie doskonale smakuje np. z kaszą gryczaną.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz węgierski z kurczakiemGulasz węgierski z kurczakiem

Któż nie lubi gęstego mięsnego gulaszu z papryką i cebulą! A kto próbował jego drobiowej wersji? Dziś wybierz się z nami w kulinarną podróż do Węgier, ale dla odmiany przygotuj wyborny gulasz z soczystym kurczakiem i kolorowymi warzywami. By je zrobić wystarczy podsmażyć mięso z warzywami oraz doprawić je pachnącą papryką w proszku, a następnie dodać wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez kilkanaście minut, aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodaj do niego świeżą natkę pietruszki, która podkreśli jego smak oraz nada mu koloru. Ten wyborny gulasz z delikatnym mięsem z kurczaka, lekko chrupiącymi warzywami i gęstym sosem idealnie będzie smakował z kaszą gryczaną, ale z powodzeniem możesz zaserwować go również z ziemniakami. Po prostu pycha!