
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Krok 2
Zacznij smażyć kurczaka, a gdy będzie rumiany, dodaj papryki, cebulę oraz paprykę mieloną. Smaż wszystko jeszcze 2-3 minuty.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Danie doskonale smakuje np. z kaszą gryczaną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z kurczakiem
Któż nie lubi gęstego mięsnego gulaszu z papryką i cebulą! A kto próbował jego drobiowej wersji? Dziś wybierz się z nami w kulinarną podróż do Węgier, ale dla odmiany przygotuj wyborny gulasz z soczystym kurczakiem i kolorowymi warzywami. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków i aromatów na talerzu. Skusisz się? Zapraszamy.
Dla kogo?
Gulasz z kurczaka po węgiersku to idealna propozycja dla osób lubiących tradycyjny sposób podania tego przysmaku. Zamień wieprzowinę na drób i ciesz się urozmaiceniem swojego menu. Gulasz po węgiersku z piersią z kurczaka to naprawdę smaczna propozycja!
Na jaką okazję?
Jeżeli szykujesz się na obiad w gronie rodziny, to koniecznie podaj na stół gulasz węgierski z kurczaka. Dodatek drobiu z pewnością będzie dla wszystkich miłym zaskoczeniem podczas jedzenia. Przygotuj się na pochwały i pytania o recepturę!
Czy wiesz, że?
By zrobić sos węgierski z kurczakiem, wystarczy podsmażyć mięso z warzywami oraz doprawić je pachnącą papryką w proszku, a następnie dodać wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez kilkanaście minut, aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodaj do niego świeżą natkę pietruszki, która podkreśli jego smak oraz nada mu koloru.
Dla urozmaicenia:
Ten wyborny gulasz z delikatnym mięsem z kurczaka, lekko chrupiącymi warzywami i gęstym sosem idealnie będzie smakował z kaszą gryczaną, ale z powodzeniem możesz zaserwować go również z ziemniakami. Wybierz swoje ulubione dodatki i zaserwuj danie według własnych preferencji. Po prostu pycha!


































