Gulasz z kurczaka po węgiersku – z piersią | Przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

312 osób wydrukowało

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć kurczaka, a gdy będzie rumiany, dodaj papryki, cebulę oraz paprykę mieloną. Smaż wszystko jeszcze 2-3 minuty.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne i wymieszaj.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Danie doskonale smakuje np. z kaszą gryczaną.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz węgierski z kurczakiemGulasz węgierski z kurczakiem

Któż nie lubi gęstego mięsnego gulaszu z papryką i cebulą! A kto próbował jego drobiowej wersji? Dziś wybierz się z nami w kulinarną podróż do Węgier, ale dla odmiany przygotuj wyborny gulasz z soczystym kurczakiem i kolorowymi warzywami. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków i aromatów na talerzu. Skusisz się? Zapraszamy.

Dla kogo?

Gulasz z kurczaka po węgiersku to idealna propozycja dla osób lubiących tradycyjny sposób podania tego przysmaku. Zamień wieprzowinę na drób i ciesz się urozmaiceniem swojego menu. Gulasz po węgiersku z piersią z kurczaka to naprawdę smaczna propozycja!  

Na jaką okazję?

Jeżeli szykujesz się na obiad w gronie rodziny, to koniecznie podaj na stół gulasz węgierski z kurczaka. Dodatek drobiu z pewnością będzie dla wszystkich miłym zaskoczeniem podczas jedzenia. Przygotuj się na pochwały i pytania o recepturę!

Czy wiesz, że?

By zrobić sos węgierski z kurczakiem, wystarczy podsmażyć mięso z warzywami oraz doprawić je pachnącą papryką w proszku, a następnie dodać wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez kilkanaście minut, aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodaj do niego świeżą natkę pietruszki, która podkreśli jego smak oraz nada mu koloru.

Dla urozmaicenia:

Ten wyborny gulasz z delikatnym mięsem z kurczaka, lekko chrupiącymi warzywami i gęstym sosem idealnie będzie smakował z kaszą gryczaną, ale z powodzeniem możesz zaserwować go również z ziemniakami. Wybierz swoje ulubione dodatki i zaserwuj danie według własnych preferencji. Po prostu pycha!