Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 łyżka

150 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1

3 łyżki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, następnie natnij wzdłuż do połowy i rozłóż, jak książkę. Rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Oprósz przyprawą do mięs.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 2

Krok 3

Przygotowaną kaszę rozłóż na płat mięsa i zroluj ściśle. Roladę zawiń w aluminiową folię, obsmaż w takiej postaci na rozgrzanej patelni, a następie upiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 3

Krok 4

Pieczarki pokrój w „ósemki”, a cukinię w grube pół plastry. Warzywa przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, wlej 400 ml wody i zagotuj. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 4

Krok 5

Upieczone mięso pokrój w 2 cm kawałki i podawaj wraz z warzywnym gulaszem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić to danie, roladę przed zawinięciem w folię owiń jeszcze kilkoma plastrami wędzonego boczku.

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Sygit

    Maciej Sygit

    Wspaniała! Właśnie czegoś takiego szukałam. Ja dodałam do gulaszu jeszcze cebulkę, bo miałam taką piękną młodą. Dzięki wielkie!

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej