Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, następnie natnij wzdłuż do połowy i rozłóż, jak książkę. Rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Oprósz przyprawą do mięs.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 2

Krok 3

Przygotowaną kaszę rozłóż na płat mięsa i zroluj ściśle. Roladę zawiń w aluminiową folię, obsmaż w takiej postaci na rozgrzanej patelni, a następie upiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 3

Krok 4

Pieczarki pokrój w „ósemki”, a cukinię w grube pół plastry. Warzywa przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, wlej 400 ml wody i zagotuj. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 4

Krok 5

Upieczone mięso pokrój w 2 cm kawałki i podawaj wraz z warzywnym gulaszem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić to danie, roladę przed zawinięciem w folię owiń jeszcze kilkoma plastrami wędzonego boczku.

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Sygit

    Maciej Sygit , 05.06.2018

    Wspaniała! Właśnie czegoś takiego szukałam. Ja dodałam do gulaszu jeszcze cebulkę, bo miałam taką piękną młodą. Dzięki wielkie!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołamiPolędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.