Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami
łatwe
340 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
10 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.

Krok 2
Mięso oczyść z błon, następnie natnij wzdłuż do połowy i rozłóż, jak książkę. Rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Oprósz przyprawą do mięs.

Krok 3
Przygotowaną kaszę rozłóż na płat mięsa i zroluj ściśle. Roladę zawiń w aluminiową folię, obsmaż w takiej postaci na rozgrzanej patelni, a następie upiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25 minut.

Krok 4
Pieczarki pokrój w „ósemki”, a cukinię w grube pół plastry. Warzywa przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, wlej 400 ml wody i zagotuj. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 5
Upieczone mięso pokrój w 2 cm kawałki i podawaj wraz z warzywnym gulaszem.


Dobra rada:
Aby wzbogacić to danie, roladę przed zawinięciem w folię owiń jeszcze kilkoma plastrami wędzonego boczku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej