Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, następnie natnij wzdłuż do połowy i rozłóż, jak książkę. Rozbij cienko tłuczkiem przez folię spożywczą tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Oprósz przyprawą do mięs.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 2

Krok 3

Przygotowaną kaszę rozłóż na płat mięsa i zroluj ściśle. Roladę zawiń w aluminiową folię, obsmaż w takiej postaci na rozgrzanej patelni, a następie upiecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 3

Krok 4

Pieczarki pokrój w „ósemki”, a cukinię w grube pół plastry. Warzywa przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, wlej 400 ml wody i zagotuj. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 4

Krok 5

Upieczone mięso pokrój w 2 cm kawałki i podawaj wraz z warzywnym gulaszem.

Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić to danie, roladę przed zawinięciem w folię owiń jeszcze kilkoma plastrami wędzonego boczku.

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Sygit

    Maciej Sygit , 05.06.2018

    Wspaniała! Właśnie czegoś takiego szukałam. Ja dodałam do gulaszu jeszcze cebulkę, bo miałam taką piękną młodą. Dzięki wielkie!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołamiPolędwiczka faszerowana kaszą jaglaną z ziołami

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu wymieszaj z ziołami i startym serem.