
Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 szklanka
1 pęczek
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij delikatnie, aby co najmniej dwukrotnie zwiększyły swoją średnicę.

Krok 6
Następnie zapiecz całość przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniakami posypane natką pietruszki.

Krok 5
Wystudzony sos z pieczarkami połącz ze startym na dużych oczkach żółtym serem. Masę serową nakładaj na każdego kotleta.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej płyn do pieczarek. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż płyn zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki, cebule w piórka i następnie usmaż wszystko na pozostałym oleju.

Krok 2
Każdego oprósz mąką i przyprawami i obsmaż na rumiany kolor w połowie oleju.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlet po kowalsku
Kotlet po kowalsku z pewnością przypadnie do gustu fanom mięsnych potraw. Jest również świetną alternatywną dla klasycznych kotletów w panierce. Do jego przyrządzenia wykorzystaj schab. Rozbij go tłuczkiem, dzięki czemu stanie się miększy, i oprósz go mąką. Opcjonalnie dopraw mieszanką przypraw, np. pieprzem, gałką muszkatołową lub granulowanym czosnkiem. Jego smak doskonale podkreślą również pokrojone pieczarki i cebula. Kotlet po kowalsku przed pieczeniem podsmaż, aż zyska rumiany odcień. Ułóż na nim przygotowane dodatki. Danie smacznie dopełni sos przygotowany na bazie śmietany. Kiedy ostygnie, dodatkowo wmieszaj w niego starty żółty ser. Pod wpływem ciepła apetycznie zapiecze się on na kotlecie. Potrawę podawaj na ciepło z ugotowanymi i posypanymi posiekaną natką pietruszki młodymi ziemniakami, frytkami lub purée z zielonego groszku. Okaże się smaczna także w połączeniu z prostą sałatką na bazie świeżych, sezonowych warzyw i miksu sałat lub słodko-kwaśną surówką z białej kapusty. Sprawdź dokładny przepis na kotlety po kowalsku.