
Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
500 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 szklanka
1 pęczek
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij delikatnie, aby co najmniej dwukrotnie zwiększyły swoją średnicę.

Krok 6
Następnie zapiecz całość przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z ziemniakami posypane natką pietruszki.

Krok 5
Wystudzony sos z pieczarkami połącz ze startym na dużych oczkach żółtym serem. Masę serową nakładaj na każdego kotleta.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej płyn do pieczarek. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż płyn zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki, cebule w piórka i następnie usmaż wszystko na pozostałym oleju.

Krok 2
Każdego oprósz mąką i przyprawami i obsmaż na rumiany kolor w połowie oleju.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlet po kowalsku
Kotlet po kowalsku z pewnością przypadnie do gustu fanom mięsnych potraw. Jest również świetną alternatywną dla klasycznych kotletów w panierce. Do jego przyrządzenia wykorzystaj schab. Rozbij go tłuczkiem, dzięki czemu stanie się miększy, i oprósz go mąką. Opcjonalnie dopraw mieszanką przypraw, np. pieprzem, gałką muszkatołową lub granulowanym czosnkiem. Jego smak doskonale podkreślą również pokrojone pieczarki i cebula. Kotlet po kowalsku przed pieczeniem podsmaż, aż zyska rumiany odcień. Ułóż na nim przygotowane dodatki. Danie smacznie dopełni sos przygotowany na bazie śmietany. Kiedy ostygnie, dodatkowo wmieszaj w niego starty żółty ser. Pod wpływem ciepła apetycznie zapiecze się on na kotlecie. Potrawę podawaj na ciepło z ugotowanymi i posypanymi posiekaną natką pietruszki młodymi ziemniakami, frytkami lub purée z zielonego groszku. Okaże się smaczna także w połączeniu z prostą sałatką na bazie świeżych, sezonowych warzyw i miksu sałat lub słodko-kwaśną surówką z białej kapusty. Sprawdź dokładny przepis na kotlety po kowalsku.