Kotlet z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z niespodzianką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

null

4 sztuki

4 sztuki

1 gram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.

Krok 2

Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.

Krok 4

Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).

Krok 5

Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej