
Składniki
null
null
null
1 sztuka
null
4 sztuki
4 sztuki
1 gram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.
Krok 2
Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.
Krok 4
Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).
Krok 5
Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej