Kotlet z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z niespodzianką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

null

4 sztuki

4 sztuki

1 gram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.

Krok 2

Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.

Krok 4

Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).

Krok 5

Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z makaronem udon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej