Kotlet z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z niespodzianką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

null

4 sztuki

4 sztuki

1 gram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.

Krok 2

Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.

Krok 4

Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).

Krok 5

Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej