Kotlet z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z niespodzianką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

null

4 sztuki

4 sztuki

1 gram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.

Krok 2

Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.

Krok 4

Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).

Krok 5

Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Cukinia nadziewana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej