
Składniki
null
null
null
1 sztuka
null
4 sztuki
4 sztuki
1 gram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety natnij tak, by powstała kieszonka.
Krok 2
Natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
W każde nacięcie włóż topiony serek i łyżeczkę ziół.
Krok 4
Jajko roztrzep ze szczyptą soli. Maczać filety w jajku i obtaczaj w tartej bułce (mogą też być pokruszone płatki kukurydziane).
Krok 5
Kotlety wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Smaż na złocisty kolor w dużej ilości rozgrzanego oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej