Kotlety mielone z serem feta

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

358

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj pokruszony ser feta. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.

Krok 2

Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.

Krok 3

Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej