Kotlety mielone z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z serem feta

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przełóż mięso mielone. Do mięsa wbij jajko a następnie dodaj pokruszony ser feta. Dodaj przyprawy. Wyrób dobrze masę mięsną.

Krok 2

Zwilżonymi dłońmi wyrabiaj kotleciki.

Krok 3

Smaż na złoto z obu stron na oleju na średnio nagrzanej patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety po kaszubsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej