Kotlety z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Ostudź i z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Przełóż do masy ziemniaczano-twarogowej.

Krok 4

Dodaj jajko, żółtko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 5

Z masy uformuj podłużne kotlety.

Krok 6

Panieruj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Krok 7

Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej