Kotlety z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Ostudź i z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Przełóż do masy ziemniaczano-twarogowej.

Krok 4

Dodaj jajko, żółtko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 5

Z masy uformuj podłużne kotlety.

Krok 6

Panieruj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Krok 7

Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej