Kotlety z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Ostudź i z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Przełóż do masy ziemniaczano-twarogowej.

Krok 4

Dodaj jajko, żółtko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 5

Z masy uformuj podłużne kotlety.

Krok 6

Panieruj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Krok 7

Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej