
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
25 dekagramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Ostudź i z twarogiem przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Przełóż do masy ziemniaczano-twarogowej.
Krok 4
Dodaj jajko, żółtko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 5
Z masy uformuj podłużne kotlety.
Krok 6
Panieruj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 7
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej