
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
25 dekagramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Ostudź i z twarogiem przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Przełóż do masy ziemniaczano-twarogowej.
Krok 4
Dodaj jajko, żółtko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 5
Z masy uformuj podłużne kotlety.
Krok 6
Panieruj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 7
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej