Kotlety z twarogu i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z twarogu i ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

25 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Ostudź i z twarogiem przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Przełóż do masy ziemniaczano-twarogowej.

Krok 4

Dodaj jajko, żółtko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 5

Z masy uformuj podłużne kotlety.

Krok 6

Panieruj je w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Krok 7

Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z twarogu i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej