Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
400 gramów
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na porcje i rozbij na kotlety. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr, wysmaruj czosnkiem i sosem sojowym. Odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Delikat Knorr.
Krok 2
Zamarynowane mięso opanieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3
Kotlety smaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone kotlety ułoż na brytfance.
Krok 4
Na nich umieść kolejno pieczarki, ser żółty i posiekany koperek. Całość zapiecz 10 minut w 220 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej