
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
null
500 gramów
0.5 pęczka
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na porcje i rozbij na kotlety. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr, wysmaruj czosnkiem i sosem sojowym. Odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Delikat Knorr.
Krok 2
Zamarynowane mięso opanieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3
Kotlety smaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone kotlety ułoż na brytfance.
Krok 4
Na nich umieść kolejno pieczarki, ser żółty i posiekany koperek. Całość zapiecz 10 minut w 220 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej