
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
null
500 gramów
0.5 pęczka
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na porcje i rozbij na kotlety. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr, wysmaruj czosnkiem i sosem sojowym. Odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Delikat Knorr.
Krok 2
Zamarynowane mięso opanieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3
Kotlety smaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone kotlety ułoż na brytfance.
Krok 4
Na nich umieść kolejno pieczarki, ser żółty i posiekany koperek. Całość zapiecz 10 minut w 220 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej