Kotlet z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z pieczarkami i serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

null

500 gramów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na porcje i rozbij na kotlety. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr, wysmaruj czosnkiem i sosem sojowym. Odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Delikat Knorr.

Krok 2

Zamarynowane mięso opanieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Krok 3

Kotlety smaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone kotlety ułoż na brytfance.

Krok 4

Na nich umieść kolejno pieczarki, ser żółty i posiekany koperek. Całość zapiecz 10 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab z suszonymi owocami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej