PRZEPISY.PL

Kotlet z pieczarkami i serem

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • schab bez kości500 g
  • Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
  • pieczarki400 g
  • ser żółty plasterki4 szt
  • sos sojowy1 łyżka
  • mąka2 łyżki
  • czosnek ząbki 2 szt
  • koper0.5 pęczka
  • olej do smażenia
    • Krok 1

      Schab pokrój na porcje i rozbij na kotlety. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr, wysmaruj czosnkiem i sosem sojowym. Odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Delikat Knorr.
    • Krok 2

      Zamarynowane mięso opanieruj w mące, jajku i bułce tartej.
    • Krok 3

      Kotlety smaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone kotlety ułoż na brytfance.
    • Krok 4

      Na nich umieść kolejno pieczarki, ser żółty i posiekany koperek. Całość zapiecz 10 minut w 220 stopniach.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    606
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    304
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    244
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    120
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Średnie