Kotlet z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z pieczarkami i serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

400 gramów

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na porcje i rozbij na kotlety. Oprósz Przyprawą do mięs Knorr, wysmaruj czosnkiem i sosem sojowym. Odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki pokrój w plasterki i usmaż na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy Delikat Knorr.

Krok 2

Zamarynowane mięso opanieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Krok 3

Kotlety smaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone kotlety ułoż na brytfance.

Krok 4

Na nich umieść kolejno pieczarki, ser żółty i posiekany koperek. Całość zapiecz 10 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z pieczarkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej