
Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę przygotuj, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę.
Krok 2
Mięso przepuść przez maszynkę i dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę.
Krok 3
Do zmielonej masy dodaj śmietankę, żółtko, masło i sól.
Krok 4
Dokładnie wyrób i uformuj kotleciki. Zanurz je w jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej