Kotlety mielone z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

165

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę przygotuj, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę.

Krok 2

Mięso przepuść przez maszynkę i dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę.

Krok 3

Do zmielonej masy dodaj śmietankę, żółtko, masło i sól.

Krok 4

Dokładnie wyrób i uformuj kotleciki. Zanurz je w jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z marchewki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej