
Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę przygotuj, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę.
Krok 2
Mięso przepuść przez maszynkę i dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę.
Krok 3
Do zmielonej masy dodaj śmietankę, żółtko, masło i sól.
Krok 4
Dokładnie wyrób i uformuj kotleciki. Zanurz je w jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej