Kotlety mielone z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę przygotuj, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę.

Krok 2

Mięso przepuść przez maszynkę i dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę.

Krok 3

Do zmielonej masy dodaj śmietankę, żółtko, masło i sól.

Krok 4

Dokładnie wyrób i uformuj kotleciki. Zanurz je w jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej