Kotlety mielone z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę przygotuj, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę.

Krok 2

Mięso przepuść przez maszynkę i dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę.

Krok 3

Do zmielonej masy dodaj śmietankę, żółtko, masło i sól.

Krok 4

Dokładnie wyrób i uformuj kotleciki. Zanurz je w jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej