
Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę przygotuj, umyj, oddziel mięso od kości i zdejmij skórę.
Krok 2
Mięso przepuść przez maszynkę i dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę.
Krok 3
Do zmielonej masy dodaj śmietankę, żółtko, masło i sól.
Krok 4
Dokładnie wyrób i uformuj kotleciki. Zanurz je w jajku i obtocz w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























