
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy na plastry i przyprawiamy (według uznania) solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Polewamy mięso olejem.
Krok 2
Wbijamy jajko do miski, przyprawiamy je solą i pieprzem (opcjonalnie vegetą), a do drugiej wsypiemy bułkę tartą.
Krok 3
Zamaczamy kawałek po kawałku wpierw w jajku, później w bułce i odkładamy.
Krok 4
Wlewamy olej na patelnie i zaczynami smażyć kotlety.
Krok 5
Gdy kolor pancerniki będzie złocisty, brązowy to zdejmujemy kotlety na ręcznik papierowy, aby odsączyć kotleta z tłuszczu.
Krok 6
KOTLETY GOTOWE :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej