
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy na plastry i przyprawiamy (według uznania) solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Polewamy mięso olejem.
Krok 2
Wbijamy jajko do miski, przyprawiamy je solą i pieprzem (opcjonalnie vegetą), a do drugiej wsypiemy bułkę tartą.
Krok 3
Zamaczamy kawałek po kawałku wpierw w jajku, później w bułce i odkładamy.
Krok 4
Wlewamy olej na patelnie i zaczynami smażyć kotlety.
Krok 5
Gdy kolor pancerniki będzie złocisty, brązowy to zdejmujemy kotlety na ręcznik papierowy, aby odsączyć kotleta z tłuszczu.
Krok 6
KOTLETY GOTOWE :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej