Kotlet schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet schabowy

Autor: Jakub

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na plastry i przyprawiamy (według uznania) solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Polewamy mięso olejem.

Krok 2

Wbijamy jajko do miski, przyprawiamy je solą i pieprzem (opcjonalnie vegetą), a do drugiej wsypiemy bułkę tartą.

Krok 3

Zamaczamy kawałek po kawałku wpierw w jajku, później w bułce i odkładamy.

Krok 4

Wlewamy olej na patelnie i zaczynami smażyć kotlety.

Krok 5

Gdy kolor pancerniki będzie złocisty, brązowy to zdejmujemy kotlety na ręcznik papierowy, aby odsączyć kotleta z tłuszczu.

Krok 6

KOTLETY GOTOWE :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej