Kotlet schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet schabowy

Autor: Jakub

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na plastry i przyprawiamy (według uznania) solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Polewamy mięso olejem.

Krok 2

Wbijamy jajko do miski, przyprawiamy je solą i pieprzem (opcjonalnie vegetą), a do drugiej wsypiemy bułkę tartą.

Krok 3

Zamaczamy kawałek po kawałku wpierw w jajku, później w bułce i odkładamy.

Krok 4

Wlewamy olej na patelnie i zaczynami smażyć kotlety.

Krok 5

Gdy kolor pancerniki będzie złocisty, brązowy to zdejmujemy kotlety na ręcznik papierowy, aby odsączyć kotleta z tłuszczu.

Krok 6

KOTLETY GOTOWE :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej