Kotlet schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet schabowy

Autor: Jakub

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na plastry i przyprawiamy (według uznania) solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Polewamy mięso olejem.

Krok 2

Wbijamy jajko do miski, przyprawiamy je solą i pieprzem (opcjonalnie vegetą), a do drugiej wsypiemy bułkę tartą.

Krok 3

Zamaczamy kawałek po kawałku wpierw w jajku, później w bułce i odkładamy.

Krok 4

Wlewamy olej na patelnie i zaczynami smażyć kotlety.

Krok 5

Gdy kolor pancerniki będzie złocisty, brązowy to zdejmujemy kotlety na ręcznik papierowy, aby odsączyć kotleta z tłuszczu.

Krok 6

KOTLETY GOTOWE :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej