Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

600 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor a następnie przełóż na talerz.

Krok 3

Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w cząstki jabłka, następnie dodaj listki szałwii i z powrotem mięso.

Krok 4

Całość smaż chwilę razem, wlej wodę oraz jabłkowy ocet. Podgrzewaj 2 minuty i natychmiast podawaj, najlepiej z ziemniaczanym puree.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie same kotlety możesz przygotować z piersi kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiemKotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem

Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.