
Składniki
100 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
600 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor a następnie przełóż na talerz.
Krok 3
Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w cząstki jabłka, następnie dodaj listki szałwii i z powrotem mięso.
Krok 4
Całość smaż chwilę razem, wlej wodę oraz jabłkowy ocet. Podgrzewaj 2 minuty i natychmiast podawaj, najlepiej z ziemniaczanym puree.

Dobra rada:
Takie same kotlety możesz przygotować z piersi kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej