Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

10 sztuk

100 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor a następnie przełóż na talerz.

Krok 3

Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w cząstki jabłka, następnie dodaj listki szałwii i z powrotem mięso.

Krok 4

Całość smaż chwilę razem, wlej wodę oraz jabłkowy ocet. Podgrzewaj 2 minuty i natychmiast podawaj, najlepiej z ziemniaczanym puree.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie same kotlety możesz przygotować z piersi kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej