Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

600 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor a następnie przełóż na talerz.

Krok 3

Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w cząstki jabłka, następnie dodaj listki szałwii i z powrotem mięso.

Krok 4

Całość smaż chwilę razem, wlej wodę oraz jabłkowy ocet. Podgrzewaj 2 minuty i natychmiast podawaj, najlepiej z ziemniaczanym puree.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie same kotlety możesz przygotować z piersi kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiemKotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem

Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.