Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
100 mililitrów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor a następnie przełóż na talerz.
Krok 3
Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w cząstki jabłka, następnie dodaj listki szałwii i z powrotem mięso.
Krok 4
Całość smaż chwilę razem, wlej wodę oraz jabłkowy ocet. Podgrzewaj 2 minuty i natychmiast podawaj, najlepiej z ziemniaczanym puree.
Dobra rada:
Takie same kotlety możesz przygotować z piersi kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej