Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

600 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczną, pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Mięso pokrój w cienkie, nieduże kotlety a następnie każdy z nich posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor a następnie przełóż na talerz.

Krok 3

Na tej samej patelni obsmaż pokrojone w cząstki jabłka, następnie dodaj listki szałwii i z powrotem mięso.

Krok 4

Całość smaż chwilę razem, wlej wodę oraz jabłkowy ocet. Podgrzewaj 2 minuty i natychmiast podawaj, najlepiej z ziemniaczanym puree.

przepisy.pl

Dobra rada:

Takie same kotlety możesz przygotować z piersi kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z chorizo
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej