Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym
łatwe
242 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj czosnek. Następnie pokrój jedną z papryczek pepperoni w kostkę, drugą zaś w paski.

Krok 2
Dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem, czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę papryczką. Dopraw pieprzem i solą do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 3
Uformuj z mięsa nieduże, płaskie kotleciki i obsmaż je na gorącym tłuszczu.

Krok 4
Przełóż kotleciki do rondla, dodaj drugą papryczkę pepperoni (pokrojoną w paski) oraz odsączoną kukurydzę.

Krok 5
Całość zalej Sosem w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś około 15 minut. Przed podaniem możesz doprawić potrawę kilkoma kroplami Tabasco.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej