Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj czosnek. Następnie pokrój jedną z papryczek pepperoni w kostkę, drugą zaś w paski.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem, czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę papryczką. Dopraw pieprzem i solą do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Uformuj z mięsa nieduże, płaskie kotleciki i obsmaż je na gorącym tłuszczu.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Przełóż kotleciki do rondla, dodaj drugą papryczkę pepperoni (pokrojoną w paski) oraz odsączoną kukurydzę.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Całość zalej Sosem w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś około 15 minut. Przed podaniem możesz doprawić potrawę kilkoma kroplami Tabasco.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej