Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj czosnek. Następnie pokrój jedną z papryczek pepperoni w kostkę, drugą zaś w paski.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem, czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę papryczką. Dopraw pieprzem i solą do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Uformuj z mięsa nieduże, płaskie kotleciki i obsmaż je na gorącym tłuszczu.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Przełóż kotleciki do rondla, dodaj drugą papryczkę pepperoni (pokrojoną w paski) oraz odsączoną kukurydzę.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Całość zalej Sosem w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś około 15 minut. Przed podaniem możesz doprawić potrawę kilkoma kroplami Tabasco.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej