Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

243 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i posiekaj czosnek. Następnie pokrój jedną z papryczek pepperoni w kostkę, drugą zaś w paski.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem, czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę papryczką. Dopraw pieprzem i solą do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Uformuj z mięsa nieduże, płaskie kotleciki i obsmaż je na gorącym tłuszczu.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Przełóż kotleciki do rondla, dodaj drugą papryczkę pepperoni (pokrojoną w paski) oraz odsączoną kukurydzę.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Całość zalej Sosem w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś około 15 minut. Przed podaniem możesz doprawić potrawę kilkoma kroplami Tabasco.

Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej