Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym
łatwe
239 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj czosnek. Następnie pokrój jedną z papryczek pepperoni w kostkę, drugą zaś w paski.

Krok 2
Dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem, czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę papryczką. Dopraw pieprzem i solą do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 3
Uformuj z mięsa nieduże, płaskie kotleciki i obsmaż je na gorącym tłuszczu.

Krok 4
Przełóż kotleciki do rondla, dodaj drugą papryczkę pepperoni (pokrojoną w paski) oraz odsączoną kukurydzę.

Krok 5
Całość zalej Sosem w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś około 15 minut. Przed podaniem możesz doprawić potrawę kilkoma kroplami Tabasco.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej