Kotleciki w sosie śmietanowo-pomidorowym
łatwe
242 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i posiekaj czosnek. Następnie pokrój jedną z papryczek pepperoni w kostkę, drugą zaś w paski.

Krok 2
Dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem, czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę papryczką. Dopraw pieprzem i solą do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 3
Uformuj z mięsa nieduże, płaskie kotleciki i obsmaż je na gorącym tłuszczu.

Krok 4
Przełóż kotleciki do rondla, dodaj drugą papryczkę pepperoni (pokrojoną w paski) oraz odsączoną kukurydzę.

Krok 5
Całość zalej Sosem w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr i duś około 15 minut. Przed podaniem możesz doprawić potrawę kilkoma kroplami Tabasco.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej