
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
null
3 sztuki
null szczypt
300 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Następnie wymieszaj ze startym na tarce serem, surowymi jajkami i mąka.
Krok 3
Posiekaj cebulę i dodaj do mięsa. Dopraw do smaku.
Krok 4
Na gorący tłuszcz kładź po łyżce ciasta i smaż z obydwóch stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej