
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
null
4 sztuki
3 łyżki
30 dekagramów
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka opłucz, osusz, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę, pokrój na mniejsze kawałki niż kurczaka. Ser żółty zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Pieczarki po oczyszczeniu, pokrój w plastry i podsmaż na maśle lub margarynie. Odstaw do ostygnięcia i odsącz z soku.
Krok 4
Piersi kurczaka wymieszaj z papryką, serem, pieczarkami i natką. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr .
Krok 5
Jajka roztrzep, wymieszaj z mąką i zalej kurczaka z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej rękoma.
Krok 6
Powstałe „ciasto” wylewaj porcjami na rozgrzany olej i smaż jak zwykłe kotlety.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej