Kotleciki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z piersi kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżka

4 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

null

null

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z piersi kurczaka opłucz, osusz, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę, pokrój na mniejsze kawałki niż kurczaka. Ser żółty zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Pieczarki po oczyszczeniu, pokrój w plastry i podsmaż na maśle lub margarynie. Odstaw do ostygnięcia i odsącz z soku.

Krok 4

Piersi kurczaka wymieszaj z papryką, serem, pieczarkami i natką. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr .

Krok 5

Jajka roztrzep, wymieszaj z mąką i zalej kurczaka z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej rękoma.

Krok 6

Powstałe „ciasto” wylewaj porcjami na rozgrzany olej i smaż jak zwykłe kotlety.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej