
Składniki
null
null
1 łyżka
4 sztuki
3 łyżki
null
1 sztuka
null
null
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z piersi kurczaka opłucz, osusz, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Paprykę, pokrój na mniejsze kawałki niż kurczaka. Ser żółty zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Pieczarki po oczyszczeniu, pokrój w plastry i podsmaż na maśle lub margarynie. Odstaw do ostygnięcia i odsącz z soku.
Krok 4
Piersi kurczaka wymieszaj z papryką, serem, pieczarkami i natką. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr .
Krok 5
Jajka roztrzep, wymieszaj z mąką i zalej kurczaka z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej rękoma.
Krok 6
Powstałe „ciasto” wylewaj porcjami na rozgrzany olej i smaż jak zwykłe kotlety.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej