PRZEPISY.PL
Karp pieczony - autor: przepisy.pl

Karp pieczony

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
199
osób dodało do Mniamlisty
199
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieczarki5 szt
  • jajko1 szt
  • śmietana2 łyżki
  • wywar z włoszczyzny1 szklanka
  • czerstwa bułka1 szt
  • kasza manna20 dkg
  • woda0.5 l
Karp pieczony – krok 1

Krok 1

Karpia spraw, lekko natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Karp pieczony – krok 2

Krok 2

Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru z włoszczyzny (kostka Bulionu na włoszczyźnie Knorr + 0,5 litra wody).
Karp pieczony – krok 3

Krok 3

W pozostałym wywarze ugotuj kaszę z łyżką oleju.
Karp pieczony – krok 4

Krok 4

Papryki przypiecz w piekarniku lub na płycie kuchennej, aby skórka łatwo dała się usunąć, miąższ pokrój w kostkę.
Karp pieczony – krok 5

Krok 5

Cebule i pieczarki pokrój i razem z papryką przesmaż krótko na patelni.
Karp pieczony – krok 6

Krok 6

Dodaj do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbij jajo, wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Karp pieczony – krok 7

Krok 7

Przygotowanym farszem nadziej karpia i zaszyj.
Karp pieczony – krok 8

Krok 8

Ułóż rybę w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub blasze i piecz w piekarniku 25 - 30 minut.
Karp pieczony – krok 9

Krok 9

Podawaj z sosem pomidorowym i surówkami.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

164
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
175
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Trudne
99
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
114
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie