Tradycyjnie na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Może być przygotowany na wiele sposobów - w cieście, pieczony, po żydowsku. Możliwości zaserwowania tej ryby jest naprawdę wiele. Wszystko zależy od preferencji i czasu, jaki możemy przeznaczyć na przyrządzanie ryby. Jeżeli chcesz postawić na tradycyjną recepturę, która od lat gości na stołach Polaków, to karp po żydowsku sprawdzi się doskonale. Nie masz czasu na długie gotowanie? Wybierz smażonego karpia z dodatkami, np. ziemniakami i surówką. Przygotuj go według jednego z naszych przepisów. Karp to doskonały sposób na pyszne danie nie tylko od święta, z powiedzeniem możesz go przyrządzić na lunch, obiad lub kolację. Kto wie, być może karp zagości w Twoim menu na stałe? Rybę te wyróżnia smaczne mięso – białe i kruche, dlatego warto skorzystać z naszych przepisów i spróbować te j ryby w różnych odsłonach. Zadbaj o odpowiednie dodatki, a później ciesz się znakomitą potrawą, której smak zachwyci Ciebie i Twoich bliskich. Zobacz nasze przepisy, a przekonasz się, że przygotowanie karpia nie sprawi Ci trudności. Zapraszamy!
1. Karp po żydowsku to tradycyjna, świąteczna potrawa. Ryba z dodatkiem słodkich rodzynek i płatków migdałowych jest pozycją obowiązkową na wigilijnym stole. Zgadzasz się z nami? Przygotuj karpia w tej odsłonie.
2. Karp w cieście prezentuje się bardzo efektownie i doskonale smakuje. Koniecznie spróbuj karpia w tym wydaniu! Jak go przygotować?
3. Karp z nadzieniem? Ale jak je zrobić? Sprawdź nasz przepis! Zachwyć gości pieczonym karpiem z dodatkami. To prawdziwa uczta dla podniebienia.
4. Szukasz przepisu na smaczną i aromatyczną rybę? Nasza propozycja przypadnie Ci do gustu! Idealnym dodatkiem do smażonego karpia będzie masło czosnkowe, które nada wyrazistości aromatowi potrawy.
5. Karp to świąteczny klasyk, którego nie może zabraknąć na Twoim stole. Zobacz nasz przepis na karpia smażonego na maśle. To takie proste i smaczne.
6. Chcesz urozmaicić wigilijne menu? Mamy na to sposób! Przed Tobą zupełnie nowa odsłona karpia. Sprawdź, jak przygotować karpia w słodkim sosie
7. Karp smażony to klasyk polskiej kuchni. Najlepiej smakuje podczas świąt. Zachwyć nim swoich najbliższych! Przygotuj karpia w chrupiącej panierce, a z pewnością każdy będzie zadowolony.
8. Tak przygotowany karp zaskoczy Twoich bliskich. Piernikowa masa z dodatkiem rodzynek i goździków nada mu zupełnie nowy smak. Nie bój się eksperymentować! Karp na sposób wschodni zachwycił już wielu wymagających smakoszy, teraz czas, by zachwycił również Ciebie.
9. Zobacz, jak podać karpia na uroczyste spotkanie. Pomoże Ci w tym masło i warzywne dodatki. Rozsmakuj się w znakomitym karpiu, którego przygotowanie zajmie niecałą godzinę
10. Ryba w panierce to prawdziwy rarytas! Chrupiąca na zewnątrz, soczysta i krucha w środku. Dzięki tak przygotowanej panierce ryba będzie jeszcze bardziej wyrazista.
11. Niech karp w galarecie króluje na świątecznym stole. Zachwyć nim swoich bliskich i ciesz się udanym spotkaniem. Nie czekaj, poznaj sposób na przygotowanie tego specjału.
Więcej przepisów na świąteczne ryby znajdziesz tutaj.